Klaus Iohannis face declarații în urma vizitei la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului „Bagdasar-Arseni” [VIDEO]

27 mai 2021
195 afișări
Klaus Iohannis face declarații în urma vizitei la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului „Bagdasar-Arseni” [VIDEO]

Președintele României, Klaus Iohannis, a mers joi în vizită la Uniratea de Primiri Urgențe a Spitalului „Bagdasar-Arseni” în jurul orei 12:30. Șeful de stat a trimis un mesaj către personalul medical cu ocazia Zilei Internaționale a Medicinei de Urgență, sărbătorită pe 27 mai.

Vizita șefului de stat la Spitalul „Bagdasar-Arseni” a fost anunțată și de Administrația Prezidențială pe portalul instituției. Acolo se va inaugura în scurt timp noua Unitate de Primiri Urgențe a spitalului.

Cu această ocazie, Klaus Iohannis va transmite un mesaj personalului medical de Ziua Internațională a Medicinei de Urgență, serbată anual pe data de 27 mai, potrivit Realitatea.

Președintele României a lăudat mereu eforturile medicilor în spitalele de la noi din țară, mai ales în ultimul an, de când a început pandemia de COVID-19.

„Fiecare epocă își are propriii săi eroi”, a transmis Klaus Iohannis la începutul lunii mai.

Medicii sunt eroii Europei de astăzi, consideră Președintele Iohannis

Tot la începutul aceste luni, Președintele a spus că este de părere că medicii, asistenții medicali, infirmierii și ambulanțierii, toți cei care au pus umărul la depășirea pandemiei sunt eroii Europei de astăzi.

„Fiecare epocă își are propriii săi eroi și cred cu tărie că medicii, asistenții medicali, infirmierii, ambulanțierii, toți cei care au făcut posibilă depășirea acestei grele încercări sunt eroii Europei dede astăzi. Muzica este, fără îndoială, cel mai potrivit limbaj pentru a transmite un mesaj universal de speranță și încredere.

Reîntoarcerea la normalitatea care ne lipsește tuturor este tot mai aproape, dar depinde de fiecare dintre noi ca acest obiectiv să devină realitate cât mai curând. Împreună putem pune capăt acestei pandemii și ne putem recâștiga dreptul la o viață fără restricții”, a declarat în urmă cu câteva săptămâni șeful statului.

„Doamnelor, domnilor, vă admir / Sunteți eroii noștri”, le-a transmis Președintele medicilor

Klaus Iohannis a ținut o declarație de presă în urma vizitei la noua Unitate de Primiri Urgențe a Spitalului „Bagdasar Arseni”, prilej cu care și-a exprimat încă o dată admirația față de personalul medical din țară, dar și față de condițiile pe care le-a întâlnit la spitalul din sectorul 4 al Capitalei.

„Astăzi este Ziua Internațională a Medicinei de Urgență și îi felicit pe toți cei care lucrează în acest domeniu. Vă admir pentru dăruirea, pentru abnegația cu care vă faceți profesia, dați speranță oamenilor bolnavi și salvați vieți în fiecare zi.

Am venit la o unitate UPU nou-nouță care se va deschide zilele următoare. Este o unitate model, mdoernă, care a apărut după o colaborare foarte bună între primăria sectorului 4 și Ministerul Sănătății. Este un exemplu pentru modul în care ne dorim să arate spitalele din România.

A fost un an infernal pentru personalul din medicina de urgență. Un an infernal, în care lucrurile s-au complicat peste măsură și știu că ați lucrat până la epuizare.

Împreună cu tot personalul medical ați fost în prima linie, sunteți eroii noștri. Românii trebuie să înțeleagă că nu se pot aduce suficiete mulțumiri pentru această muncă.”, a spus Klaus Iohannis.

Cookies