Klaus Iohannis este noul preşedinte al PNL

de:
28 iun. 2014
0 Afișari
Klaus Iohannis este noul preşedinte al PNL

Klaus Iohannis a fost ales preşedinte al PNL, la Cogresul de astăzi. Primarul Sibiului a fost votat de peste 90% din liberali. Mai exact, Iohannis a obţinut 1334 de voturi, în timp ce contrcandidatul său, Ion Ghişe a primit 144 de voturi. 

Klaus Iohannis a precizat, sâmbătă, la congres, în discursul de candidat la preşedinţia partidului, că viziunea sa include faptul ca PNL să dea preşedintele României pentru două mandate, iar PNL să guverneze cel mai târziu din 2016, tot pentru două mandate.

„Despre viziune vreau să vă vorbesc un pic. Viziunea mea pentru PNL şi pentru România. PNL are puterea, are voinţa pentru a determina mersul României în următorii zece ani. Eu îmi doresc ca PNL să dea preşedintele României pentru două mandate. Îmi doresc ca PNL să guverneze cel târziu începând din 2016, timp de două mandate”, a spus Iohannis, potrivit Mediafax.

El a spus că obiectivul final şi important al viziunii sale pentru PNL şi pentru România este acela de a transforma România într-o Românie prosperă şi puternică. El a mai arătat că o viziune pe zece ani trebuie să definească cel puţin trei lucruri pentru a se transforma în proiect politic viabil, în sensul că liberalii trebuie să spună ce fel de preşedinte al României îşi doresc, ce guvernare pentru România doresc şi să explice care trebuie să fie relaţia constituţională corectă între preşedinte şi Guvern.

Cookies