Klaus Iohannis, decizii importante după ședința cu specialiștii: Mi-a fost prezentată o analiză a defecţiunilor ce pot apărea

18 nov. 2020
24 Afișari
Klaus Iohannis, decizii importante după ședința cu specialiștii: Mi-a fost prezentată o analiză a defecţiunilor ce pot apărea

Klaus Iohannis, președintele României, a avut, miercuri, o conferință de presă în care a prezentat rezultatele întâlnirii pe care a avut la Palatul Cotroceni cu specialiștii în domeniu și cu membrii Guvernului. Șeful statului spune că a solicitat o analiză a contractelor de service şi mentenanţă pentru aparatura din spitale.

Klaus Iohannis a declarat miercuri că, la discuţiile avute cu membri ai Guvernului şi cu specialişti, a fost prezentată o evaluare a reţelelor din secţiile de terapie intensivă şi i-a fost prezentată o analiză a defecţiunilor care pot apărea.

Anunțul lui Iohannis

„Aceste aspecte vor fi incluse în pachetul de legi privind reforma din sănătate, aflat în plin proces de elaborare la Ministerul Sănătății. Traversăm o perioadă extrem de dificilă pentru sistemul nostru medical, care a scos în evidență toate deficiențele structurale neglijate ani și ani de zile. Tocmai pentru că ne-am lovit de atât de multe probleme, se lucrează de câteva săptămâni bune la o viziune coerentă în acest domeniu, care să fie transpusă în legi și reglementări clare”, a explicat șeful statului.

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat din nou miercuri o şedinţă la Palatul Cotroceni pentru evaluarea şi prezentarea măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19. La întrunire au participat premierul, ministrul Sănătăţii, şeful DSU şi mai mulţi specialişti.

Încă de marţi, şeful statului a anunţat tema şedinţei, discuţiile fiind axate pe echipamentele necesare în spitale şi reţelele electrice aferente, ca urmare a incendiului produs la sfârşitul săptămânii trecute la Secţia ATI a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ, soldat cu moartea a 10 pacienţi şi cu rănirea gravă a unui medica care a încercat să-i salveze.

Cine a participat la ședință

Pe lista celor invitaţi la Cotroceni au figurat: prim-ministru Ludovic Orban; ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru; şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat; dar şi vicepreşedintele Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă, prof. dr. Dorel Săndesc; şeful Secţiei Anestezie şi Terapie Intensivă I, Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Carol Davila”, Col. Dr. Dan Corneci; managerul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş”, dr. Emilian Imbri; lector la Facultatea de Inginerie Medicală din cadrul Universităţii Politehnice Bucureşti, Elena Ovreiu.

Cookies