Klaus Iohannis contestă raportul ANI referitor la dosarul său de incompatibilitate

de:
26 mai 2015
0 Afișari
Klaus Iohannis contestă raportul ANI referitor la dosarul său de incompatibilitate

Cererea președintelui Klaus Iohannis de anulare a raportului Agenției Naționale de Integritate (ANI), care l-a acuzat de conflict de interese va fi judecată pe 27 mai la Curtea de Apel Alba Iulia, potrivit evz.ro.

Curtea Supremă a anulat deja raportul ANI. Înalta Curte de Casație și Justiție a decis că președintele Klaus Iohannis nu a fost în stare de incompatibilitate. În martie 2014, instanța a suspendat procesul deoarece pe rolul Parchetului General se află un dosar în care ANI reclama posibile fapte penale săvârșite de Klaus Iohannis.

CITEȘTE ȘI: Motivarea Înalte Curți în cazul IOHANNIS VS. ANI: A acționat pentru un interes social și nu personal

Pe 19 martie 2014, procesul civil a fost suspendat deoarece Parchetul începuse urmărirea penală în urma sesizărilor ANI. Urmărirea penală a început „in rem” adică față de faptă în sine, nu față de anumite persoane.

Pe 26 septembrie 2014, Parchetul General a închis dosarul în care ANI îl acuza pe Klaus Iohannis de conflict de interese, procurorii stabilind că acesta nu a încălcat legea atunci când a semnat în calitate de primar al Sibiului un contract cu o tipografie deținută de Forumul Democrat al Germanilor. Pe 29 aprilie 2015, Klaus Iohannis a cerut Curții de Apel Alba Iulia să repună cauza pe rol în vederea continuării procesului, lucru care s-a și întâmplat.

Cookies