KLAUS IOHANNIS, atac la case: „Daca esti procuror, ca Ponta, poti sa ai sapte si să nu le declari!”

de:
11 nov. 2014
1 Afișari
KLAUS IOHANNIS, atac la case:

ALEGERI PREZIDENTIALE, TURUL DOI, 16 NOIEMBRIE:„Guvernul Ponta a vrut sa gaseasca un pion de sacrificiu. Ce s-a intamplat acum nu este decizia ministrului Corlatean, ci este decizia primuli ministru Ponta. Nu cred ca prin aceasta demisie se poate rezolva ceva. Nu cred ca dl. Melescanu poate rezolva ceva. Guvernul putea sa creeze cadrul foarte usor, sa creeze sectii de votare. Pot sa atrag in continuare atentia ca aceste lucruri nu sunt in regula. Sunt convins ca oamenii vor veni mult mai de dimineata”, a mai spus Klaus Iohannis.
ALEGERI PREZIDENTIALE, TURUL DOI, 16 NOIEMBRIE: Despre coruptie
„In acest saptamani am vazut ca se poate, s-au facut progrese semnificative. Daca ne uitam in ce domenii s-au facut progrese semnificative in ultimii ani, vedem tocmai in independenta justitiei. Eu voi garanta independenta justitiei si statul de drept. Colegul meu Tudor Chiuariu ar face bine sa se retraga din PNL”, a declarat Klaus Iohannis.
ALEGERI PREZIDENTIALE, TURUL DOI, 16 NOIEMBRIE: Despre Legea gratierii si amnistiei
„Anul trecut, PSD a venit cu aceasta lege. Noi, PNL, am oprit-o inainte de a fi aprobata. Legea aministiei de gratierii nu are ce cauta in Romania. In calitatea mea, voi opri adoptarea acestei legi. Eu, Klaus Iohannis, nu voi gratia niciun politician condamnat pentru coruptie. Comisia pentru revizuirea Constitutiei trebuie reactivata. Vreau eliminarea acelui articol din Constitutie privind imunitatea presedintelui. De asemenea, este inadmisibil ca un parlamentar sa nu poata fi anchetat pentru ca ai sai colegi au decis sa nu fie anchetat. Sa ne rezumam si la parlamentari doar la imunitate pe vot si declaratii politice”, a spus Iohannis.
ALEGERI PREZIDENTIALE, TURUL DOI, 16 NOIEMBRIE: Despre situatia pensionarilor si a pensiilor
„Ar fi ceva destul de hazardat sa le promit eu pensionarilor, pentru ca nu presedintele creste sau scade salariile. Dar presedintele poate sa faca in asa fel incat Guvernul, cel al PNL-ului sa poata da aceste cresteri. El poate face in asa fel ca guvernul PNL sa aduca economia intr-o alta situatie, nu ca acum, cand Romania este in recesiune tehnica.
Populatia va imbatrani din ce in ce mai mult si vom avea tot mai putini tineri care vor contribui pentru pensiile lor. Solutia este educatia… Daca sistemul este performant si tinerii vor fi performanti, vom castiga mult mai bine. Vom avea investitii in domenii de inalta tehnicitate… Mai devreme sau mai tarziu trebuie sa rezolvam aceasta problema, tocmai pentru a preveni aceasta stagnare a situatiei pensiilor… Soacra-mea are o pensie de 300 de lei – nu se poate trai cu acestia bani”, a spus Klaus Iohannis.
ALEGERI PREZIDENTIALE, TURUL DOI, 16 NOIEMBRIE:Despre eventuala colaborare cu un guvern PSD
„Cand voi deveni presedinte, voi gasi in guvern PSD. Dar nu va fi Guvernul Ponta. Ponta va fi trimis acasa de propriul partid. Cand voi ajunge presedinte, voi colabora institutional cu guvernul. Nu am nevoie de un pact de coabitare”, a spus Klaus Iohannis.
Intrebat fiind daca Traian Basescu va fi numit prim ministru in situatia in care va deveni presedinte, Iohannis a spus: „Traian Basescu nu va ajunge prim ministru”.
„In 2015 cred ca se creeaza premizele schimbarii guvernului prin motiune de cenzura. Coalitie se poate face doar cu partidele care exista”, a mai spus Iohannis.
Despre regionalizare
„Daca din aceasta nu rezulta modernizarea administratiei din Romania si dezvoltarea economica a regiunilor, atunci nu trebuie facute. Din regionalizarea pe criterii etnice nu se obtine niciunul din aceste lucruri”, a declarat Klaus Iohannis.
Despre campania electorala
„Nu m-a deranjat niciun atac, dar intreaga campanie facuta de PSD la adresa mea a fost o mare mizerie. Au fost atacuri personale, la persoana Iohannis, nu politicianul Iohannis. A venit dl Ponta si a spus ca ‘Iohannis a vandut copii’… S-a demontat aceasta minciuna. Autoritatile au verificat aceste lucruri si sunt raspunsuri oficiale.
Au mai spus ca Iohannis nu poate sa fie presedinte pentru ca nu are copii. Asta e o alta mizerie. Si inseamna ca nici Iliescu nu trebuia sa fie presedinte. Si nici Merkel sa devina cancelar”, a spus Iohannis.
„Se poate sa ai 6 case ca profesor, cu munca cinstita… Daca esti procuror, ca Ponta, ai sapte case si nici nu le declari si nu se intampla nimic… Socrul meu a fost un om cu o stare materiala buna, de toata omenia si m-am inteles exceptional de bine cu el”, a spus Klaus Iohannis.
Despre etnie
„Eu sunt etnic german. Eu sunt omul romanilor. Stramosii mei au venit aici acum 850 de ani, cand nici nu exista statul german. Nu voi fi omul baronilor, eu sunt un om liber. Dl. Ponta a spus ca baronii l-au determinat sa candideze…”, a spus Iohannis.

Sursa – stirileprotv.ro

Cookies