Klaus Iohannis are o veste tristă și o veste bună pentru români: Vestea tristă e că vaccinarea e singura cale de a scăpa de pandemie, vestea bună e că sunt destule doze de vaccin

23 apr. 2021
106 afișări
Klaus Iohannis are o veste tristă și o veste bună pentru români: Vestea tristă e că vaccinarea e singura cale de a scăpa de pandemie, vestea bună e că sunt destule doze de vaccin
Sursa Foto: Pro TV

Președintele României a făcut declarații de presă vineri, după ce a fost surprins de jurnaliști venind la muncă pe bicicletă cu ocazia Vinerii Verzi. Șeful statului a subliniat importanța vaccinării pentru a scăpa de restricții și a reveni la normal.

Președintele Klaus Iohannis a declarat vineri că putem scăpa de pandemie dar și de restricții și starea de alertă doar dacă cetățenii se vaccinează în număr cât mai mare. Acesta a îndemnat românii să se imunizeze și a asigurat că sunt suficiente doze pentru toată lumea.

„Nu există variantă de rezervă”, spune Președintele României

„Fără vaccinare nu putem să ieșim din pandemie, asta este clar. Calea de ieșire din pandemie este vaccinarea în masă. Eu sunt implicat din capul locului în campania pro-vaccinare, voi continua, voi vizita centre de vaccinare, voi discuta cu oamenii, voi face afirmații publice precum astăzi: Dragi români, mergeți să vă vaccinați!” – a anunțat Klaus Iohannis.

Întrebat de jurnaliștii de la fața locului dacă există vreun plan în cazul în care nu se va atinge pragul dorit de 10 milioane de români vaccinați, Președintele a explicat pe larg situația: „Dragii mei, nu există variantă de rezervă. Asta este varianta tristă. Vestea bună este că vom dispune de suficiente doze de vaccin. Ne vaccinăm, ieșim din pandemie. Dacă nu ne vaccinăm, atunci pandemia va tot continua, se vor tot îmbolnăvi oameni, vor tot muri oameni de această boală și nu cred că cineva își dorește așa ceva”.

Când ar putea fi eliminate restricțiile și starea de alertă?

„Dacă ne vaccinăm – și deocamdată pot să spun că merge bine campania, avem în jur de 100.000 de persoane vaccinate zilnic – pe măsură ce pademia se reduce, deci dacă vedem că se reduce numărul de infectări, numărul persoanelor la ATI, numărul de decese – din păcate, încă prea mulți mor de această boală -, gradual se vor relaxa măsurile care au fost necesare pentru a controla răspândirea acestui virus”, a arătat președintele.

„Comitetul Național pentru Situații de Urgență evaluează permanent, împreună cu Institutul Național de Sănătate Publică fac propuneri și dacă ușor, ușor se atenuează câte o măsură, pe urmă începem să renunțăm la anumite măsuri, până când în final ieșim din pandemie și ne reluăm viața normală”, a declarat Klaus Iohannis. Acesta a spus și faptul că „lucrurile nu se vor întâmpla de azi pe mâine”, în momentul în care a fost întrebat dacă se vor păstra restricțiile de noapte și în vară.

„Evident, în măsura în care se reduce pandemia și se reduc numărul de îmbolnăviri, la un moment dat, la o analiză serioasă, se va renunța la prelungirea stării de alertă. Eu personal îmi doresc cât mai repede să ajungem în această etapă”, a încheiat șeful statului

Cookies