KLAUS IOHANNIS, ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014: De marţi intrăm în precampanie

de:
11 aug. 2014
0 Afișari
KLAUS IOHANNIS, ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014: De marţi intrăm în precampanie

Klaus Iohannis este invitat, luni seară, în emisiunea Jocuri de Putere, de la Realitatea Tv. Principalele declaraţii ale acestuia:

De mâine dimineaţă intrăm în precampanie. Începând de mâine merg în fiecare organizaţie judeţeană, unde voi avea întâlniri cu oameni din ambele partide. Vom începe precampania cu o mare acţiune de strâns semnături pentru candidat, ocazie cu care vom intra într-un prim contact direct cu oamenii.

Am demonstrat la Sibiu că se poate. În România, se poate. Şi aceasta e oferta mea pentru români. În România, se poate şi voi demonstra acest lucru. Da, eu iubesc România. De aceea am rămas şi voi rămâne în România. Îmi doresc ca în ţara mea să fie bine.

Mă bat cu un sistem. Eu sunt foarte nemulţumit de sistem şi cred că trebuie să ne întrebăm ce vrem aici. Vrem un deceniu de preşedinţie pentru clientela politică, pentru baronii locali? Pentru oameni corupţi şi incompetenţi? Eu am o cu totul altă viziune şi, chiar dacă voi lupta împotriva acestui sistem, eu voi lupta pentru viziunea mea. Este extrem de simplă: Îmi doresc o Românie prosperă şi puternică, condusă de un preşedinte care face mai puţin spectacol şi mai mult pentru România.

Unul dintre primii care a vorbit azi a fost Predoiu. A spus că a înţeles rezultatele sondajelor. Competiţia s-a terminat, mergem înainte într-o singură echipă. Dacă vom avea sau nu un tandem, e o chestiune care va fi lămurită zilele următoare. Este o înţelegere ca Predoiu să fie premier dacă ajung preşedinte.

România are nevoie de investitori, dar şi de oameni de afaceri autohtoni. Trebuie sprijinite ambele categorii. Roşia Montană e un fel de privatizare eşuată. S-a ajuns într-un impas. Roşia Montană e un zăcământ de aur pe care ar fi păcat să nu îl exploatăm. Avem o soluţie tehnologică care duce la o problemă majoră pentru mediu. Aşa ceva e inacceptabil. Resursa este, trebuie să o exploatăm, dar cu cap. Trebuie să folosim o tehnologie sigură. E o zonă în care nimeni nu mai are de lucru. Trebuie să avem un cadru legislativ foarte ferm. La gazele de şist se pune altfel problema. Trebuie să acceptăm ideea de explorare. Cu exploatarea, trebuie să o luăm mai încet. Este o tehnologie mai veche care nu a fost profitabilă până acum. Preşedintele poate să pornească o discuţie publică. Atunci avem mult mai multe şanse să găsim o soluţie sustenabilă.

Foarte mulţi români au plecat din ţară pentru că nu mai găsit de lucru. Mulţi tineri vor să plece. Oare de ce? Pentru că aici nu văd un viitor pentru ei şi familiile lor. Este o soluţie pe care putem să o adaptăm. Dacă reuşim să punem economia pe picioare, vă garantez că foatre mulţi vor reveni în ţară. Din 2008, nu am mai vorbit cu Băsescu. Nu a mai fost nicio ocazie. Noi nu am creat acest partid ca un partid anti-Băsescu sau pro-Băsescu. 

Cookies