Klaus Iohannis a luat decizia pe înserat. Cine îi ia locul lui Vlad Voiculescu. Florin Cîțu a dat vestea cea mare VIDEO

14 apr. 2021
277 afișări
Klaus Iohannis a luat decizia pe înserat. Cine îi ia locul lui Vlad Voiculescu. Florin Cîțu a dat vestea cea mare VIDEO

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul de desemnare a premierului Florin Cîţu ca ministru interimar al Sănătăţii, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Prim-ministrul Florin Cîţu l-a revocat, miercuri, pe Vlad Voiculescu din funcţia de ministru al Sănătăţii. El anunţa că interimar la conducerea ministerului va fi vicepremierul Dan Barna. Totodată, şeful Executivului a demis-o pe Andreea Moldovan din funcţia de secretar de stat la Ministerul Sănătăţii.

Ulterior, şeful statului a semnat decretul privind revocarea din funcţie a ministrului Sănătăţii.

Liderii USR PLUS au criticat decizia premierului de revocare a ministrului Sănătăţii, susţinând că nu au fost consultaţi şi au solicitat o întrunire de urgenţă a coaliţiei de guvernare pentru a discuta despre retragerea încrederii prim-ministrului Florin Cîţu.

PNL şi UDMR au anunţat că îl susţin pe premierul Florin Cîţu, arătând că nu există alternativă la actuala coaliţie de guvernare.

Anunțul lui Florin Cîțu

„Odată cu propunerea de revocare a lui Vlad Voiculescu i-am trimis președintelui și propunerea de numire a lui Darna Barna. Având în vedere refuzul lui Dan Barna, am înaintat o nouă propunere, în persoana mea, acceptată de președinte.

Am avut deja întâlniri cu secretarii de stat, mâine voi avea videoconferință cu șefii DSP. Mâine vom avea ședință de guvern, sunt mai multe acte normative importante pentru toți românii și care nu suportă amânare.

Voi asigura interimatul la Ministerul Sănătății până când USR PLUS va face o nominalizare de ministru”, a transmis Florin Cîțu.

Cookies