Klaus Iohannis a fost protagonistul unui incident de protocol la aterizarea în Paris

de:
10 feb. 2015
0 Afișari
Klaus Iohannis a fost protagonistul unui incident de protocol la aterizarea în Paris

Presedintele roman a fost vizibil iritat la coborarea din avion, intrucat sotia sa, Carmen, nu a fost escortata de nimeni la masina oficiala. In plus, nimeni nu i-a luat haina presedintelui, asa ca acesta a aruncat-o demonstrativ pe masina.

Un aghiotant francez aflat in comitetul de primire a recuperat haina si i-a inmanat-o generalului Silviu Pahontu, seful SPP, care a asezat-o langa presedinte in masina.

Vina pentru acest incident este a protocolului francez, scrie ziare.com. Presedintele si sotia sa trebuiau preluati din avion si condusi la masina de catre reprezentantii tarii gazda, ceea ce nu s-a intamplat.

Presedintele Klaus Iohannis a plecat, marti dimineata, intr-o vizita oficiala la Paris, unde urmeaza sa se intalneaca cu presedintele Frantei, Francois Hollande.

„Este o vizita la invitatia presedintelui Frantei, domnul Francois Hollande. Vreau sa subliniez, astfel, prin aceasta vizita, importanta pe care tara noastra o acorda consolidarii parteneriatului strategic cu Franta, un membru foarte important al Uniunii Europene, cu care avem relatii bilaterale foarte bune.

Voi merge la Palatul Elysee, unde voi avea un dejun de lucru cu presedintele Hollande, primul ministru Valls, ministrul de Externe si ministrul Economiei din Franta. Dupa aceea, voi avea intalniri atat cu presedintele Senatului francez, cat si cu presedintele Adunarii Nationale”, a declarat Klaus Iohannis pe aeroportul Henri Coanda.

Seful statului a adaugat ca una dintre prioritatile mandatului sau ar fi „substantierea relatiilor cu statele cu care avem parteneriate strategice incheiate sau relatii privilegiate si, desigur, consolidate”.

Cookies