Alina Gorghiu este noul preşedinte al PNL

de:
18 dec. 2014
0 Afișari
Alina Gorghiu este noul preşedinte al PNL

 Biroul Permenent Naţional al PNL s-a întrunit, joi, pentru a alege noul preşedinte al partidului. Pentru şefia PNL au candidat Alina Gorghiu şi Ludovic Orban.

În urma numărării voturilor, s-a stabilit că Alina Gorghiu a acumulat 48 de voturi, pe lângă cele 27 primite de Ludovic Orban. Au fost înregistrate şi două voturi nule.

Iohannis anunţase, miercuri, că o va susţine pe Alina Gorghiu la şefia partidului. Ludovic Orban avea susţinerea lui Antonescu.

Iniţial, la şefia PNL şi-a anunţat candidatura şi Teodor Atanasiu, care a ieşit însă din cursă, după ce Klaus Iohannis a propus-o pe Alina Gorghiu.

„Am avut o elegantă competiţie. Îl felicit pe colegul şi prietenul meu Ludovic Orban pentru cum a înţeles să ne raportăm la această funcţie. Vom lucra în aceeasi echipă. Mesajul pe care l-am dat colegilor mei a fost de unitate a PNL care, în ultima vreme, a avut sincope. Am perceput mesajele colegilor mei corect şi, spre bucuria mea, se suprapun peste cele ale celor care şi-au exercitat votul pe 16 noiembrie. N-am uitat că adversarul nostru politic e PSD şi vom aborda inclusiv această parte politică a guvernării extrem de serios. Îi transmit preşedintelui Iohannis că acest partid va fi un partener de încredere”, a declarat Alina Gorghiu, după vot. 

„O felicit pe Alina Gorghiu pentru că a devenit preşedintele PNL. Chiar dacă am fost în competiţie, în momentul în care competiţia s-a încheiat, sunt alături de preşedintele PNL Alina Gorghiu. Sunt în prima linie a bătăliei pentru punerea în practică a proiectului Klaus Iohannis. Voi veghea alături de preşedintele PNL ca marele Partid Naţional Liberal să fie un partener corect pentru Klaus Iohannis, pentru îndeplinirea obiectivelor României. Alina Gorghiu are avantajul de a fi o figură mai nouă în viaţa publică. Este nevoie şi de experienţă, iar Alina Gorghiu are experienţă.”, a declarat Ludovic Orban.

Klaus Iohannis, preşedintele ales al României, a felicitat-o, la finalul întrunirii, pe Alina Gorghiu:

„Mi-am anunţat demisia, pentru a fi în situaţia potrivită pentru preluarea mandatului de preşedinte al României, lucru care se va întâmpla duminică. A fost ales noul preşedinte al PNL, al vechiului PNL, co-preşedintele noului PNL, în persoana Alinei Gorghiu. O felicit public pentru câştigarea acestei preşedinţii. Felul în care Biroul Permanent al PNL a votat îmi confirma dorinţa PNL-ului de a se moderniza, de a fi partidul care arată cum trebuie să se facă politică în România, pentru a veni în întâmpinarea oamenilor care ne votează. Cu această ocazie, mulţumesc public partidului meu, de care m-am despărţi astăzi, pentru că am avut onoarea şi plăcerea să fiu preşedintele PNL.”

Mircea Ionescu-Quintus, preşedinte de onoare al PNL, a declarat, la finalul votului, că e bine pentru PNL să aibă ca preşedinte o femeie:

 „E nevoie de o întinerire a partidului. În toată cariera mea m-am sprijinit pe votul femeilor şi copiilor. Ţinând cont de interesul major al partidului de a răspunde schimbărilor făcute, mai ales, de tineri, e bine ca în fruntea partidului se află cineva tânăr. (răspunzând întrebării „E bine că e o femeie?”). Da, femeile se ţin de cuvânt.”

Felicitări a primit şi de la premierul Victor Ponta:

“Felicitări Alinei Gorghiu pentru alegerea sa în funcţia de preşedinte al PNL! Un lider politic femeie şi din generaţia tânără este un semn bun. Deşi suntem adversari politici, sper să putem colabora pentru binele general aşa cum am colaborat şi în cadrul USL”, a scris Ponta, pe contul său de Facebook.

Cookies