Kinetoterapie, logopedie şi cameră senzorială, într-un nou centru de recuperare deschis în Capitală

de:
21 mai 2014
1 Afișari
Kinetoterapie, logopedie şi cameră senzorială, într-un nou centru de recuperare deschis în Capitală

Situat pe str. Bascov nr. 14-18, într-un spaţiu special amenajat, centrul oferă terapie psihologică, terapie individuală şi de grup, kinetoterapie, logopedie, terapie educaţională, stimulare senzorială, terapie asistată cu animale, sport adaptat, arte combinate, consiliere pentru părinţi, grup de suport şi fizioterapie. Pentru copiii nedeplasabili, o parte dintre servicii vor fi acordate la domiciliu, prin intermediul echipei mobile care activează în cadrul centrului.

Printre dotările complexului se află camera senzorială – un mediu special conceput, menit să inducă modificări ale stării de excitare cu efect stimulator asupra relaxării, reducerii anxietăţii şi a durerii (atât fizice, cât şi emoţionale).

Complexul dispune de o echipă multidisciplinară de specialişti: psihologi, psihopedagogi, educatori, logopezi, kinetoterapeuţi, asistenţi sociali, art-terapeuţi, instructori sportivi.

„Un număr de aproximativ 900 de copii cu dizabilităţi din Sectorul 6 vor beneficia de servicii specializate în cadrul acestui nou centru, ridicat în întregime cu bani de la bugetul local. Astfel, banii contribuabililor se întorc în comunitate şi se află în serviciul celor care au  nevoie de sprijinul nostru. În mod cert, puţine structuri de asistenţă socială din România oferă gratuit servicii sociale la un asemenea nivel de dotare şi profesionalism”, a declarat primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu.

Cookies