Kinetoterapeuţii din Bucureşti au intrat în grevă spontană. Veniturile au scăzut sub 700 lei pe lună

de:
16 apr. 2018
0 Afișari
Kinetoterapeuţii din Bucureşti au intrat în grevă spontană. Veniturile au scăzut sub 700 lei pe lună

„În urma aplicării legii salarizării și a plafonării sporurilor, noi kinetoterapeutii avem venituri nete mai mici cu 600-700 de lei începând din aceasta lună. Aceasta este nemultumirea noastră, dar și a infirmierelor, psihologilor și a celorlalte categorii la care nu s-au mărit salariile.”, a declarat pentru HotNews.ro Florin Drăgan, kinetoterapeut coordonatator la Centrul de Recuperare Robănescu din București.

„Aveam spor de periculozitate de 75%. Lucrăm în condiții dificile cu copii cu dizabilitati și cu HIV, copii care plâng, care sunt greu de manevrat.. Plafonându-se sporurile la 50%, automat au scăzut veniturile celor cărora nu le-au crescut salariile. Pentru că medicii și asistenții au primit măriri, plafonându-se sporurile oricum au ieșit pe plus. Noua ne-a ieșit cu minus.”, a declarat pentru HotNews.ro Florin Drăgan, kinetoterapeut coordonator la Centrul Național de Recuperare Neuropsihomotorie Copii ‘Doctor Nicolae Robănescu’ din București.
„Toata confuzia la noi (n.a cu privire la kinetoterapeuți) este din cauza faptului că suntem considerați paraclinici. Nu ne-au crescut salariile precum medicilor și asistentelor, ci din contră, când a scăzut sporul, veniturile noastre nete au scăzut cu până la 700 de lei. Muncim în săli cu copii în brațe și facem gimnastica, sunt copii în căruțuri de la câteva luni la 18 ani. Suntem priviți în afara sistemului medical și mereu suntem lăsați pe dinafară, deși funcționăm în spitale și avem și facultate și masterat și chiar doctorate unii dintre noi.”, a declarat pentru HotNews.ro Dana Necula, kinetoterapeut cu zeci de ani experiență și Doctorat în kinetoterapie, care a participat la protestul de luni.

Sursa: Hotnews

Cookies