ARHIVA B365

Kika va da o lovitură grea IKEA, la Bucureşti: UNDE îşi deschide al doilea magazin

La trei ani de la deschiderea primului magazin în Bucureşti, Kika se extinde. De această dată, retailerul de mobilă a ales zona de nord a Capitalei. “Vom deschide în Băneasa. Este un proiect care durează deja de un an, însa nu pot oferi o dată exactă când se vor încheia negocierile”, spunea Lars Lund, director general Kika Romania, în luna noiembrie a anului trecut.

Noul magazin nu va fi deschis însă oriunde în Băneasa. Reprezentanţii Kika se află în negocieri pentru a deschide un magazin chiar vizavi de Ikea, principalul concurent pe piaţa locală. Comisia Tehnică de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului a aprobat deja un Plan Urbanistic Zonal pentru Șoseaua Bucureşti-Ploieşti 83-85-87. Aprobarea a fost dată pentru construirea unui complex comercial, iar arhitectul Constantin Enache, care a realizat PUZ-ul, a precizat pentru B365.ro, că proprietarul terenului negociază cu reprezentanţii Kika pentru deschiderea unui nou magazin acolo.

Lars Lund, spunea la sfârşitul anului trecut că investiţia într-un nou magazin este cuprinsă între 30 şi 35 de milioane de euro.

Contactaţi de B365.ro, reprezentanţii Kika au preciza în acest moment nu doresc să facă declaraţii referitoare la acest subiect.

Kika a deschis la sfârşitul anului 2008 primul magazin din România, o investiţie estimată la 31 milioane de euro. Magazinul, situat în zona Militari, are o suprafaţă totală de 27.000 de metri pătraţi şi înregistreaza în weekend un trafic de peste 1.000 de vizitatori, în timp ce comanda medie s-a ridicat în 2011 la 100 de euro.

Compania intenţionează să se extindă nu doar în nordul Capitalei, ci şi în zona de est, mai exact în zona bulevardului Theodor Pallady.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button