ARHIVA B365

Kika, executată silit pentru datorii la Fisc

Societatea Kika Mobilier SRL, care operează magazinul de mobilă cu acelaşi nume din zona comercială Militari din Bucureşti, avea la data de 30 iunie anul curent datorii neachitate la bugetul statului în valoare totală de 249.591 de lei, potrivit Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF). Mare parte din suma datorată, reprezentând peste 96% din total, este în contul TVA. De asemenea, compania a acumulat restanţe la plata impozitului pe venit din salarii precum şi la plata altor impozite şi taxe inclusiv dobânzi şi penalităţi de orice fel. ANAF a început procedura de executare silită.

La solicitarea ECONOMICA.NET, oficialii kika au declarat că au plătit la timp toate taxele, astfel că nu s-au acumulat datorii. „kika nu a primit niciun fel de informare oficială pe această temă”, au declarat reprezentanţii companiei.

kika este ultimul retailer de talie internaţională intrat pe piaţa autohtonă. Primul magazin kika din România, ce ocupă o suprafaţă de aproximativ 27.000 m2, a fost deschis în anul 2008, în zona comercială Militari din Bucureşti, şi a reprezentat o investiţie de 31 milioane de euro. Din datele Ministerului de Finanţe, kika a înregistrat anul trecut afaceri de peste 46 de milioane de lei şi o pierdere netă de 10 milioane de lei.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button