ESENTIAL

Kika are undă verde pentru şah la IKEA cu al doilea magazin – VEZI UNDE SE DESCHIDE

Comisia de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului din cadrul Primăriei Capitalei a acordat săptămâna trecută aviz de urbanism Planului Urbanistic Zonal Șos. Bucureşti-Ploieşti nr. 83-85-87 pentru construirea unui hipermagazin, servicii şi parcaj. Terenul îi aparţine lui Dursun Altînîşîk, însă acesta este în negocieri cu reprezentanţii Kika pentru deschiderea, pe acest teren, al celui de-al doilea magazin din Capitală. „Proprietarul are o înţelegere cu Kika pentru un magazin pe acest teren. Sunt încă în negocieri”, a spus arhitectul Constantin Enache, care a realizat PUZ-ul pentru noua investiţie. Dacă cele două părţi vor ajunge la un acord, noul magazin Kika ar urma să fie deschis chiar vizavi de concurentul său principal în Bucureşti, Ikea.

“Vom deschide în Băneasa. Este un proiect care durează deja de un an, însa nu pot oferi o dată exactă când se vor încheia negocierile”, spunea şi Lars Lund, director general Kika Romania, în luna noiembrie a anului trecut. Potrivit acestuia, investiţia într-un nou magazin este cuprinsă între 30 şi 35 de milioane de euro.

Contactaţi de B365.ro, reprezentanţii Kika au preciza în acest moment nu doresc să facă declaraţii referitoare la acest subiect.

Kika a deschis la sfârşitul anului 2008 primul magazin din România, o investiţie estimată la 31 milioane de euro. Magazinul, situat în zona Militari, are o suprafaţă totală de 27.000 de metri pătraţi şi înregistreaza în weekend un trafic de peste 1.000 de vizitatori, în timp ce comanda medie s-a ridicat în 2011 la 100 de euro.

Compania intenţionează să se extindă nu doar în nordul Capitalei, ci şi în zona de est, mai exact în zona bulevardului Theodor Pallady.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button