Kelemen Hunor: Niciun copil nu va rămâne FĂRĂ MANUALE ȘCOLARE. AN ȘCOLAR 2014-2015

de:
15 sept. 2014
0 Afișari
Kelemen Hunor: Niciun copil nu va rămâne FĂRĂ MANUALE ȘCOLARE. AN ȘCOLAR 2014-2015

AN ȘCOLAR 2014-2015. FĂRĂ MANUALE: Prezent la Deva la deschiderea anului şcolar la Liceul „Teglas Gabor” cu predare în limba maghiară, ministrul Culturii şi preşedintele UDMR, Kelemn Hunor, a declarat, într-o conferinţă de presă, că niciun copil nu va rămâne fără manuale şcolare, informează Mediafax.

AN ȘCOLAR 2014-2015. FĂRĂ MANUALE: „Am avut discuţii cu premierul şi cu colegii de la Ministerul Educaţiei. (…). Putem spune că niciun copil, într-o perioadă foarte scurtă de timp, nu va rămâne fără manuale şcolare. E adevărat că după 2006 n-au fost editate manuale noi, doar retipărite, reeditate, şi de aceea, probabil, şi interesul era extrem de mare. Dar vom insista la nivel guvernamental să găsim acele soluţii, în urma contestaţiilor, care vor asigura şi manualele copiilor”, a spus ministrul Culturii.

CITEȘTE ȘI: Ce spun părinții despre lipsa manualelor. Scot bani din buzunar pentru manuale temporare 

CLASA I ȘI A II-A, FĂRĂ MANUALE.La începutul noului an școlar copiii nu au nici manuale clasice, nici digitale. Abia la sfârșitul lunii octombrie, început de noiembrie elevii ar putea avea manuale tipărite. Cele digitale este posibil să nu mai ajungă în acest an în școlile din România. Licitațiile au fost anulate din cauza unor nereguli de organizare. Achiziția noilor manuale digitale este suspendată pentru reevaluarea ofertelor.

AN ȘCOLAR 2014-2015. FĂRĂ MANUALE:  Anul şcolar 2014-2015 a început luni fără manuale noi pentru clasele I şi a II-a şi fără schimbări la examenele naţionale şi admiterea în liceu, dar cu un regulament ce integrează reguli de conduită în unităţile de învăţământ, un contract educaţional cu părinţii şi obligaţii pentru profesori şi elevi.

Cookies