Kelemen Hunor, în vizorul Inspecţiei Judiciare

de:
02 feb. 2015
0 Afișari
Kelemen Hunor, în vizorul Inspecţiei Judiciare

Kelemen Hunor a intrat în vizorul Inspecţiei Judiciare, după declaraţiile privind condamnarea fostului ministru Zsolt Nagy, în dosarul privatizărilor strategice.

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat sambata ca fostul ministru Nagy Zsolt are nevoie de sprijinul si solidaritatea formatiunii si ca in cazul sau nu se poate vorbi despre coruptie.

Kelemn Hunor a participat la un eveniment organizat la Cluj cu ocazia implinirii a 25 de ani de la crearea UDMR si a facut referire, in discursul sau, si la momentul foarte recent al condamnarii fostului ministru al Comunicatiilor Nagy Zsolt, despre care crede ca a fost sanctionat pe nedrept, relateaza Agerpres, citat de HotNews.ro.

„Nagy Zsolt, care a fost nedreptatit si a fost sanctionat, a fost condamnat la inchisoare. Deci exista foarte multe provocari. Si niciodata sa nu credeti ca cineva va termina treaba in locul nostru. Permiteti-mi sa fac aici referire si la Nagy Zsolt. Libertatea inseamna altceva pentru Nagy Zsolt de saptamana trecuta. Trebuie sa fie foarte clar, cazul lui nu este un caz de coruptie. Nu exista nicio dovada impotriva lui, nu s-a privatizat nicio companie de stat pe vremea lui. Din stenogramele inregistrate cu ocazia convorbirilor purtate de alte persoane s-au tras concluzii cu privire la cazul lui si in baza acelor stenograme a fost condamnat Nagy Zsolt. El are nevoie de sprijinul nostru si de solidaritatea noastra”, a afirmat Kelemen Hunor.

El a spus ca UDMR nu trebuie sa renunte la adevar, asa cum cu siguranta nici Nagy Zsolt nu o va face.

Fostii ministri Codrut Seres si Nagy Zsolt au fost condamnati definitiv marti de Inalta Curte de Casatie si Justitie in dosarul privatizarilor strategice. Codrut Seres a primit 4 ani si 8 luni inchisoare iar Nagy Zsolt – 4 ani. Decizia este definitiva, completul de cinci judecatori mentinand celelalte dispozitii ale sentintei de la prima instanta, data in decembrie 2013, care insa a pronuntat pedepse mult mai mari.

In martie 2009, procurorii DIICOT i-au trimis in judecata pe fostii ministri Codrut Seres si Nagy Zsolt, acuzati de aderare la un grup infractional organizat cu caracter transnational si tradare prin transmitere de secrete.

UDMR a sarbatorit sambata, printr-un eveniment organizat la Opera Maghiara din Cluj, 25 de ani de la infiintare. Printre invitati s-au numarat fostul presedinte al UDMR Marko Bela, vicepremierul ungar, Semjen Zsolt, precum si liderii partidelor maghiare din Serbia, Slovacia si Ucraina.

Cookies