ȘTIRI

Kelemen Hunor a propus Guvernului ştergerea datoriei TVR

„Trebuie găsită o soluţie la nivel guvernamental. Prima variantă ar fi o discuţie cu Comisia Europeană şi o discuţie foarte serioasă despre datoria Televiziunii Române către bugetul de stat. Eu am propus, şi sunt convins că se poate realiza, ştergerea datoriei către bugetul de stat. Până când nu se va şterge această datorie, e puţin probabil că televiziunea se va relansa. Nu actuala conducere a cumulat datoriile. Decapitarea televiziunii, decapitarea conducerii nu va rezolva problema. Nu dispar datoriile şi nu vor fi mai mulţi bani, de aceea eu resping din start această soluţie”, a declarat Kelemen Hunor într-o conferinţă de presă, conform Mediafax.ro.

El a mai spus că ştergerea datoriilor TVR către bugetul de stat trebuie urmată de o restructurare a Televiziunii Române, declarându-se convins că, în momentul de faţă, o discuţie politică pe această temă „ar strica şi mai mult”.

„Dacă Guvernul nu doreşte acest lucru, adică ştergerea datoriei către stat, atunci ar fi o soluţie modificarea legii de funcţionare, în sensul de a prelua toate cheltuielile Televiziunii Române, sigur, în anumite limite, nu este nici bugetul statului o fântână fără fund”, a declarat Kelemen Hunor.

Această soluţie secundă nu trebuie să presupună transformarea jurnaliştilor Televiziunii Române în funcţionari publici, este de părere liderul UDMR.

„Eu sper că săptămâna viitoare, sau cel puţin în septembrie, va exista o discuţie la nivelul liderilor politici, aşa cum am solicitat în iunie şi în august. De la liberali răspunsul a fost favorabil”, a mai spus Hunor.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button