Kebab cu Revolut. O kebăbărie de neratat din Colentina: OSAJ, în inima străzii, by Hamude Zino

13 ian. 2023
1617 Afișari
Kebab cu Revolut. O kebăbărie de neratat din Colentina: OSAJ, în inima străzii, by Hamude Zino
Kebab cu Revolut. O kebăbărie de neratat din Colentina: OSAJ, în inima străzii, by Hamude Zino

Până s-ajungem la OSAJ, e necesar să vorbim despre kebăbării, căci se duc sufletului locurile din București (și de pe lângă București) în care te poți desfăta la papile cu niște kebab adevărat fără să scoți o avere din buzunar. Nu zic că-s zgârcit, dar parcă prea au luat-o prețurile razna pentru 200 de grame de carne.

Azi, îți recomand și povestesc scurt pe 2 despre una dintre dintre cele mai bune kebăbării experimentate de mine până în acest moment. E prima kebăbărie dintr-o serie lungă de articole în care îți voi împărtăși o serie de crâșme care stau bine pe cărnet arăbesc, cât și pe cantitate vs preț.

Salutare și bun venit la „Mănânc pentru tine”, de data asta la OSAJ

Faza pe cărnet arăbesc și turcesc, copt pe sabie, la jar, așa cum a lăsat scris Ăl de Sus. Săptămâna asta te iau cu mine-n Colentina, în inima străzii, iar în runda a doua (viitoarele articole) dăm împreună o raită prin Băneasa și zonele limitrofe. Momentan, așa cum spuneam, Colentina. Deci, dacă ești din București sau ești în trecere pe aici, nu rata:

OSAJ Colentina

OSAJ Colentina

O bombă delicioasă. OSAJ by Hamude Zino, în Colentina

O regulă nescrisă (acum scrisă) a celor mai gustoși kebabi spune așa: cu cât e mai bombă localul arăbesc, cu atât e mai gustos kebabul. Și, de ce să mint, dar Hashtag OSAJ e o bombă veritabilă, foarte apreciată în Colentina, cu istorie îndelungată.

Kebab cu Revolut. O kebăbărie de neratat din Colentina: OSAJ, în inima străzii, by Hamude Zino
 OSAJ, șoseaua Andronache 

Găsești bombița asta pe Șoseaua Andronache, la numărul 78. E deschisă în fiecare zi, mai puțin lunea, când Hamude face socoteala. Eu am nimerit într-o duminică după amiază.

E pentru prima oară când mănânc la OSAJ. Intru. Un băiat de origine orientală (presupun că Hamude) șade în spatele galantarului înțesat cu săbii pline de cărnet, roșii și ceapă. Clienți? Doar eu și un bombardier, care dă imediat comandă de două sandvișuri. „Să mi le faci picante, bossule!”, se răstește bombarieru’ meu. Am ridicat imediat sprânceana. Bartai bomardieru’ să mănânce doar două sandvișuri? îmi zic în gând. De ce nu-și ia un kebab? E doar 30 de lei. Nu prea mai găsești în București kebab la 30 de lei. În fine, treaba lui. Comand și eu un kebab la pachet, că-i frig afară și la interior așijderea. Doar micii se mânâncă în frig. Aștept liniștit comanda și observ procesul. Omu meu Hamude ia 4 săbii de carne și le pune la făcut, pe jar. Mă gândeam că o fi primit vreo comandă pe Glovo și muncește la 4 mâini, să dovedească. Aș! De unde! Toate săbiile sunt pentru kebabul meu! Ceeeee?!!! Să leșin. Pentru cei 30 de lei am primit 4 săbii de carne, humus, lipii, roșii și ceapă, plus o salată delicioasă. 30 de lei? What the actual fuck?!

Curios e că OSAJ este, probabil, singurul loc din București de unde poți cumpăra 1 kg de kebab la doar 70 de lei. Vezi meniul și prețurile aici.

Judecata de Acum

Kebabul de la hashtag OSAJ mi-a depășit așteptările. În primul rând, nu mă așteptam în veci să primesc o cantitate atât de mare pentru cei 30 de lei. Nu înțeleg unde e profitul lui Hamude în toată treaba asta. Îmi dă cu minus. Mă rog, treaba lui. Apoi, humusul e unul dintre cele mai cremoase și gustoase humusuri pe care le-am mâncat. Jos pălăria. Testat și cu vegetarianul de serviciu, pe numele ei real doamna Mănânc pentru tine.

Cât privește carnea, nu e foarte condimentată, dar e suculentă și perfect coaptă, făcută fix cât trebe. Miroase a jar, a fum, e delicioasă. 4 bucăți generoase, pe care nu știu cum să le gestionez. Până și salata are gust, nu e făcută doar ca să fie făcută. Acrișoară și puțin dulceagă, se duce lin pe gâtlej în compania humusului. Mai multe întrebări mă frământă în timp ce balotez fericit kebabu’ lu’ Hamude: e normal să mânânc atât? E pentru doi? Sigur e pentru doi. N-are cum. Adică, 15 lei de om? În 2023? Cine e Hamude? Cui îi pasă cine e Hamude? O fi același din Sezonul 1 Insula Iubirii? Ceva nu e în regulă. E prea frumos ca să fie adevărat. Și, totuși, este. Există. Kebab mișto și ieftin.

Total #OSAJ by Hamude: 30 de șfanți. lei.

O să mai mănânc pentru tine de la OSAJ? Da.

Partea și mai mișto e că, de mergi la OSAJ să halești, poți plăti în două feluri: cash sau cu Revolut. Cine a mai pomenit așa ceva?

Să ne fie de bine. Am mâncat și azi pentru tine.

PS: Tu unde zici că se mănâncă cel mai bun kebab? Lasă un comentariu, dacă e.

Alte locuri pe unde-am mai mâncat pentru tine prin București:

 

Cookies