Kaya Foundation Reggae Corner @Street Delivery

Kaya Foundation Reggae Corner @Street Delivery

Peisajul urban contemporan ofera numeroase exemple de spatii publice, care insa au pierdut din calitatiile ce le faceau sa joace un rol cu adevarat important in viata locuitorilor. La Street Delivery, in ziua de duminica, Kaya Foundation iti propune sa trezim impreuna spatiul public si sa-l reinventam in pur stil roots reggae. Cum? Simplu, transformand un colt de strada bucurestean intr-un „yard” jamaican autentic.

Sound system-urile au fost la inceput o modalitate de a asculta muzica in aer liber, la intalniri (dances) in cartierele sarace din Kingston, Jamaica pe la sfarsitul anilor ‘50. In anii ’70 traditia sound system-urilor a fost transportata in Marea Britanie pentru ca mai apoi, in anii ‘90, sa se raspandeasca in Europa, Japonia, si in alte parti ale lumii. „Sound System” reprezinta o traditie reggae de neratat, cu toate ca in ziua de astazi termenul a devenit sinonim cu multe alte culturi alternative.

Kaya Foundation a construit primul Roots Reggae Sound System autentic din Romania in 2009, botezat Kogaion Sound System. Pentru a fi intru totul in spiritul traditiei, acesta a fost construit manual, dupa modelul si planurile unor sound-uri din anii ’80, cu cabinete de lemn, amplificari puternice si difuzoare de 18” pentru o linie de bas cutremuratoare.

Kogaion Sound System iese in strada, si va invita la o terapie benefica prin muzica reggae, frecvente joase, vibratii si mesaje pozitive.

Line-up:

Kaya Sound full crew (Bobi / Damian / US)

Irie Warriors (I Sheba & Dani)

Rastahfairy

Anul acesta, Street Delivery are loc in perioada 10-12 iunie: “Inchidem strada pentru masini si o deschidem pentru oameni”.