Karma privește fix și lovește: ochelariștii sunt cu plus în pandemie. De ce pe ei îi ocolește coronavirusul

23 feb. 2021
119 afișări
Karma privește fix și lovește: ochelariștii sunt cu plus în pandemie. De ce pe ei îi ocolește coronavirusul
Ochelariștii sunt mai feriți de coronavirus

Preambul sine qua non: nu există ochelarist adult care să nu-și fi luat, în copilărie + adolescență, porția de “aragaz cu 4 ochi”, un fel de răcnet de dispreț sau, după caz, sudalmă. "Aragaz cu 4 ochi" e spus rareori cu blândețe, deseori vine însoțit de-o scoabă în țurloaie ori c-o palmă peste cap, să crape lentila-n el și alta nu. Desigur, te faci mare, ochelarii cu lentile de sticlă dispar, apar ăia care nu se mai sparg cu una, cu două. Dar cel mai tare lucruri e că se schimbă și moda, iar ochelarii devin o chestie cool, deci și ochelariștii capătă coolness. Acum, ochelariștii cică nu-s numai cool, mai sunt și pățiți de coronavirus.

Ca să nu mai lungim vorba, adevărul științifico-pandemic este, pe parte de karma, absolut delicios-răzbunător pentru ochelariștii priviți de sus, cu priviri arogante fără dioptrii.

Scrie în ziar serios – The Independent – că medicii le recomandă celor care poartă lentile de contact să facă bine și să revină la ochelari, ca să se păzească de coronavirusul aducător de COVID-19. Da, te freci la ochi și cu lentile, gestul e – zic medicii – riscant, dar ochelarii sunt sfinți pentru că sunt mare piedică în calea infectării.

Dr. Sonal Tuli de la Academia Americană de Oftalmologie susține că, din tot ce-a constantat el până acum, înlocuirea lentilelor de contact cu ochelari cinstiți te poate obliga să faci o pauză înainte de a-ți atinge ochiul și, astfel, poate preveni pătrunderea degetelor contaminate în ochi.

Purtarea ochelarilor poate fi, de asemenea, o modalitate mai eficientă de a preveni pătrunderea particulelor de aer (Doamne, ferește, contaminate)  în ochi. Și, știm bine, pe oriunde ar intra virusul în om, odată intrat e bun intrat. Bine, e rău, de fapt.

De un an de zile ne spune toată lumea să ne ferim de coronavirus spălându-ne frenetic pe mâini cu apă caldă și săpun și să nu ne mai atingem fețele ca nebunii (facem asta, în medie, de 23 de ori pe oră. Inclusiv frecat la ochi.

 

 

 

Cookies