ASPA București și Protecția Animalelor CJ Ilfov vorbesc și anul acesta despre cât de periculoase și stresante sunt artificiile și pocnitorile pentru animăluțe. Mulți blănoși se sperie și fug, se rătăcesc sau ajung să sufere accidente grave.
Câteva sfaturi utile pentru noaptea de Revelion, mai jos.
Zgomotele asurzitoare și luminile puternice pot transforma perioada sărbătorilor într-un coșmar pentru animăluțe. Mulți blănoși devin stresați și anxioși, fug panicați și ajung să se răcătească sau chiar ajung să sufere accidente grave.
ASPA București are mai multe sfaturi utile pentru noaptea de Revelion:
Bine de știut: Microciparea este obligatorie și esențială pentru a găsi rapid cățelul, în cazul în care se sperie și fuge de acasă.
Protecția Animalelor CJ Ilfov anunță că reia campania de anul trecut „Artificiile sunt pentru o noapte. Animalele, pentru o viață”:
Pentru că e nevoie ca de aer. Deja a început nebunia.
Legea interzice pocnitorile, iar amenzile ajung până la 7.500 de lei și se poate ajunge și la închisoare pentru un an. Nu toată lumea respectă legea, iar, mai ales seara, pocnitorile răsună pe străzi.
Moral, uman? Și mai simplu. Nu e mai frumos să ne bucurăm fără să facem rău? Distracția noastră nu trebuie să coste alte vieți, spun reprezentanții Protecției Animalelor CJ Ilfov pe Facebook.
Pocnitorile fac extrem de mult rău animalelor. Mulți blănoși se pierd sau, și mai grav, mor. Sursa citată a anunțat că săptămâna aceasta reia campania de informare și conștientizare.