ARHIVA B365

Jurnalistul Ioan T. Morar, despăgubit de CEDO, după ce a fost condamnat în procesul cu Gaetan

Morar a publicat, in februarie – martie 2004, o scrisoare trimisa de Eugen Ionescu lui Mircea Eliade, prin care il avertiza ca Gaetan ar fi lucrator al Securitatii, alaturi de mai multe comentarii pe acest subiect, noteaza Mediafax, citat de HotNews.ro.

In aprilie 2004, Gaetan a facut plangere impotriva a trei juralisti de la Academia Catavencu, printre care si Morar, acuzandu-i de defaimare. Victor Gaetan era la vremea respectiva consilier al Lia Roberts, candidata la alegerile prezidentiale de atunci.

Ioan T. Morar a fost achitat in prima instanta, insa, pe 23 decembrie 2005, Tribunalul Bucuresti l-a condamnat sa-i plateasca daune morale de 10.000 de dolari lui Gaetan, plus 16.000 de dolari cheltuieli de judecata.

Tribunalul a hotarat ca jurnalistul a comis o fapta de defaimare cu „intentie indirecta”.

Ioan T. Morar s-a plans la CEDO, invocand articolul 10, privind libertatea de exprimare, din Conventia europeana a drepturilor omului.

Curtea i-a dat dreptate si a hotarat, marti, ca jurnalistul sa primeasca 18.445 de euro cu titlu de daune materiale si 6.000 de euro cu titlu de daune morale.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button