Jurnalistul american Brent Renaud a fost ucis lângă Kiev de soldații ruși. Acesta a lucrat în trecut pentru publicația New York Times

13 mart. 2022
477 Afișari
Jurnalistul american Brent Renaud a fost ucis lângă Kiev de soldații ruși. Acesta a lucrat în trecut pentru publicația New York Times
Jurnalistul american Brent Renaud a fost ucis lângă Kiev de soldații ruși. Acesta a lucrat în trecut pentru publicația New York Times. Sursa foto: The Independent

Jurnalistul american Brent Renaud a fost împușcat mortal în localitatea Irpin, aflată în apropierea capitalei Ucrainei, Kiev. Incidentul a fost confirmat de șeful regional al poliției, dar și de New York Times, publicație pentru care Renaud a lucrat în trecut.

A fost înregistrat primul deces în rândul jurnaliștilor care documentează războiul din Ucraina. Este vorba despre jurnalistul american Brent Renaud, în vârstă de 51 de ani. Acesta a se afla într-o mașină în localitatea Irpin, din apropierea capitalei Kiev, când trupele ruse au deschis focul asupra vehiculului.

Jurnalistul american Brent Renaud, împușcat mortal de trupele ruse lângă Kiev

În atacul care s-a soldat cu decesul jurnalistului Brent Renaud au mai fost implicați încă doi corespondenți de presă, care au fost răniți și transportați de urgență la un spital din Kiev, potrivit informațiilor transmise de șeful poliției regionale, transmite Hotnews.

Incidentul a fost confirmat și de publicația New York Times, care a transmis că membrii redacției sunt profund afectați de veste. De asemenea, New York Times a adus și o serie de precizări, deoarece inițial s-a scris despre Brent Renaud că lucra pentru publicația americană, deși acest lucru nu este adevărat. Renaud a colaborat însă de mai multe ori cu NYT, ultima oară în anul 2015, legitimația pe care acesta o avea la el și care a fost prezentată de poliția ucraineană fiind emisă în urmă cu mai mulți ani.

Jurnalistul a călătorit în mai multe zone de conflict de-a lungul anilor

Brent Renaud a câștigat pe parcursul carierei sale de jurnalist video o serie de premii, ultimele două decenii petrecându-le în domeniul producției de filme și programe de televiziune în parteneriat cu fratele său, Craig.

Jurnalistul a călătorit în mai multe zone de conflict de pe întreaga planetă, filmele sale expunând războaie din Irak și Afghanistan, instabilitatea politică din Libia și Egipt, mișcările extremiste din Africa, cutremurul din Haiti, cartelurile din Mexic sau bătăliile pentru orașul irakian Mosul.

Cookies