Jurnalistul Adrian Bucur, membru în Consiliul de Administratie al SRTv acuză presiuni și amenințări

de:
13 feb. 2015
0 Afișari
Jurnalistul Adrian Bucur, membru în Consiliul de Administratie al SRTv acuză presiuni și amenințări

Adrian Bucur le-a transmis colegilor sai din Societatea Romana de Televiziune (SRTv) o scrisoare deschisa, in care spune ca li se adreseaza „in calitate de membru al CA din SRTv si de evaluator al performantelor managerilor televiziunii publice, intr-un moment in care TVR trece printr-o criza profunda, din punct de vedere al situatiei financiare, dar si al audientelor inregistrate, iar solutiile pe care le avem pentru a ne indeplini misiunea publica sunt tot mai putine”.

Adrian Bucur face totodata parte din comisiile de evaluare a managerilor din TVR, infromeaza hotnews.ro.

„Mi-am asumat rolul de evaluator din dorinta, enuntata inca de la preluarea mandatului de membru al Consiliului de Administratie, de a contribui la redresarea si recredibilizarea institutiei, recent trecuta printr-un proces esuat de restructurare. Evaluarea a inceput cu notarea rapoartelor de activitate, insa de ieri (joi, n.r.), procesul a intrat intr-o faza critica, managerii cu cele mai importante functii prezentandu-si raportul in fata comisiilor”, spune Adrian Bucur.

De asemenea, Adrian Bucur spune ca asupra sa au fost facute presiuni, in scopul revenirii asupra notelor pe care acesta le-a dat in urma evaluarii unor manageri din TVR.

„Inca din prima zi de interviuri, au fost facute presiuni asupra mea cu scopul de a reveni asupra notelor pe care am considerat de cuviinta sa le acord unor manageri care, nu doar in opinia mea, nu au performat, ba chiar au adus televiziunea publica intr-o situatie mai proasta decat era acum doi ani. Am fost amenintat, direct de catre unii manageri, dar si de catre oameni influenti a caror probitate morala este indoielnica, nume care apar in stenograme DNA sau in procese de incompatibilitate cu ANI (Agentia Nationala de Integritate, n.r.), cu apostrofari gen: , , etc.”, spune Adrian Bucur.

El nu precizeaza care sunt persoanele care au facut presiuni asupra sa si care l-ar fi amenintat.

Pe de alta parte, in scrisoarea deschisa, Adrian Bucur spune ca, „fix cu o zi inainte de interviuri”, a aflat cu stupoare ca este cercetat disciplinar, in calitatea sa de salariat in cadrul Directiei Stiri, unde prezinta Telejurnalul zilnic.

Cookies