ȘTIRI

De ce nu au reacționat bucureștenii: Jurnalista violată NU a strigat după ajutor pe drumul spre parc

Conform poliţiştilor, tânăra a fost acostată, pe 10 septembrie, de un bărbat de 32 de ani, în zona Dorobanţi. El a ameninţat-o cu un cuţit pentru a-l urma în Parcul Perla. De acolo, el i-a cerut fetei să-l urmeze pe Calea Floreasca, până la Parcul de malul Lacului FLoreasca.

Deşi colegii jurnalistei au declarat, după accident, că „fata a țipat, a strigat, a făcut semne disperate către oamenii care treceau pe acolo, în timp ce era trasă de violator pe stradă, iar cei din jur au întors pur și simplu capul în altă parte”, în comunicatul de presă remis de Poliţie reporterilor B365.ro se precizează că, din investigaţiile efectuate, a rezultat faptul că tânăra a parcurs , împreună cu suspectul, mai multe sute de metri,  „fără a reacţiona în vreun fel sau a striga după ajutor” – citat din comunicatul Poliției. 

Lipsa de reacție a trecătorilor a stârnit un val de reacții negative în mass-media și în social media, care se dovedesc a fi nefondate – trecătorii nu aveau cum să își dea seama că fata era răpită.

În momentul în care au ajuns în zona lacului Floreasca, sub ameninţarea cuţitului, aceasta ar fi fost supusă unor acte de perversiune sexuală.

În baza probelor existente şi a unui mandat emis de Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, poliţiştii Secţiei 1 au efectuat, în data de 16.09.2013, o percheziţie la domiciliul bărbatului suspect, unde au identificat obiectele vestimentare cu care cel în cauză ar fi fost îmbrăcat la data comiterii faptei. Suspectul a fost reţinut de către poliţiştii bucureşteni, în ziua de 17.09.2013 fiind prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, cu propunere de arestare preventivă. El a fost recunoscut și de către jurnalista violată. Pe numele acestuia a fost emis mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.

În cadrul unei declarații de presă, procurorii au făcut public numele jurnalistei violate, declarația fiind transmisă în direct la televiziuni. Identitatea victimei nu a fost protejată. Suspectul arestat se numește Ninel Mogoșanu și este în vârstă de 32 de ani.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button