Jurământul guvernului Ponta, cu înţepături de la Băsescu la adresa ministrului de Externe

de:
08 mai 2012
1 afișări
Jurământul guvernului Ponta, cu înţepături de la Băsescu la adresa ministrului de Externe

După depunerea jurământului, Marga s-a îndreptat către şeful statului pentru a-i da mâna, moment în care acesta a ezitat. Acesta i-a spus câteva cuvinte, supărat, după mimica pe care au surprins-o camerele de filmat, apoi i-a strâns mâna fugitiv, de protocol. Ministrul de Externe a recunoscut că preşedintele i-a reproşat analogia cu Mussolini.

Andrei Marga a declarat, luni, la audierea în comisiile de specialitate ale Parlamentului, că relaţia sau cu preşedintele Traian Băsescu va fi una constituţională, el reluând afirmaţiile sale că şeful statului şi-a ales greşit consilierii şi că a susţinut aplicarea de măsuri similare cu Mussolini.

„În legătură cu relaţia cu preşedintele, din partea mea va fi una constituţională. Vom respecta toţi Constituţia. Evident, nu suntem oameni necunoscuţi, am fost colegi în două guverne cu dânsul, ordinea de la şedinţele de guverne ne punea în mod fatal unul lângă altul. Am discutat de multe ori, nu e o problemă. I-am spus şi după instalare că şi-a luat consilieri care îl vor trimite într-un unghi mort, ceea ce s-a şi întâmplat. I-am mai spus că sunt greşite opţiunile şi în alte domenii”, a afirmat Marga, la audierea în comisiile de specialitate ale Parlamentului.

Cookies