Jungla de pe strada Fizicienilor din Sectorul 3 care le face viața mai grea bucureștenilor. Pietonii așteaptă să traverseze, dar șoferii nu-i văd: E test de vigilență?

02 nov. 2023
18967 Afișari
Jungla de pe strada Fizicienilor din Sectorul 3 care le face viața mai grea bucureștenilor. Pietonii așteaptă să traverseze, dar șoferii nu-i văd: E test de vigilență?
Jungla de pe strada Fizicienilor din Sectorul 3 care le face viața mai grea bucureștenilor. Pietonii așteaptă să traverseze, dar șoferii nu-i văd: E test de vigilență? | Sursa foto: Facebook - Cetățean Sector 3/B. Vâlceanu

Câteva plante puse pe strada Fizicienilor din Sectorul 3, lângă o trecere de pietoni, a devenit subiect de discuție pe grupurile de Facebook ale bucureștenilor. Un bărbat a ridicat problema lor susținând că din cauza înălțimii acestora se pot întâmpla incidente neplăcute atât în rândul pietonilor, cât și în cel al șoferilor.

Jungla de pe strada Fizicienilor din Sectorul 3

Un bărbat a publicat mai multe imagini pe grupul de Facebook „Cetățean Sector 3” explicând problema pe care a întâmpinat-o recent. Acesta spune că pe strada Fizicienilor, în apropierea unei treceri de pietoni, au fost puse câteva tufe care ar putea pune în pericol atât pietonii care vor să traverseze, cât și șoferii care circulă în zona respectivă.

Din cauza înălțimii lor, șoferilor le este greu să vadă dacă o persoană vrea să traverseze, mai ales pe timpul nopții.

Presupunem că ești un pieton (copil, bătrân, mic de înălțime sau nu neapărat) și vrei să traversezi pe timp de noapte pe la această trecere de pietoni de pe strada Fizicienilor colț cu Istriei. Pe ce te bazezi? Pe noroc? Pe faptul că șoferii vor încetini inainte de trecere sau că vor avea reflexe extraordinare?

Autorul postării dă exemplul unui șofer care nu încetinește înaintea unei treceri de pietoni și se întreabă ce s-ar putea întâmpla în acest caz.

Care este logica acestor plante? Să pună la încercare vigilența șoferilor cât și a pietonilor? 🤔

Ce șansă are un conducător auto (care nu reduce viteza înainte de trecere, să fim serioși, nimeni nu o face dacă se asigură că nimeni nu se angajează în traversarea zebrei) să evite o nenorocire?

Ăla de la volan nu are cum să te vadă de acei „boscheți”.

În secțiunea de comentarii, o persoană este de acord cu punctul de vedere al bărbatului. Acea iarbă poate pune oricui viața în pericol.

Păi, există o obligație legală a șoferilor de a încetini la trecerile de pietoni, nu? Dar ai dreptate, aceasta iarbă suberbă ca aspect afectează vizibilitatea, ar trebui tunsă din când în când.

O doamnă încearcă să ne lămurească în legătură cu numele plantei. Ar fi vorba despre Iarba de Pampas:

Este iarbă de pampas, plantă invazivă, interzisă în unele orașe europene și americane. Negoiță o iubește. El are preferințe exotice la ierburi. În ultima perioadă și la copaci.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies