Jumătate dintre şoferi,la coadă,la staţia de taxare de la Feteşti.De ce nu vor să plătească prin SMS

de:
11 iul. 2015
0 afișări
Jumătate dintre şoferi,la coadă,la staţia de taxare de la Feteşti.De ce nu vor să plătească prin SMS

Jumătate dintre şoferii care trec pe podul de la Cernavodă stau la coadă pentru a plăti taxa. Deşi a auzit de plata prin SMS sau la benzinărie, mulţi consideră fie că nu sunt variante sigure, fie ca nu sunt… comode, informează tvr.ro.

Staţia de taxare de la Cernavodă are benzi separate pentru cei care plătesc cash la ghişeu şi pentru cei care aleg să plătească la o benzinărie sau printr-un simplu SMS.

Însă, banda pentru plata la ghişeu este tot timpul aglomerată. Şi asta chiar dacă mulţi şoferi admit că ştiu şi despre celelalte variante, mai rapide.

Sunt şi conducători auto care nu au aflat despre celelalte variante de plată sau care… greşesc banda şi, inevitabil, nimeresc tot la coadă.

Vestea rea pentru cei care nu vor să plătească deloc este că amenda se trimite prin poştă în termen de 6 luni de la contravenţie.

Vestea bună pentru cei care chiar nu vor să-şi piardă timpul pe autostradă este că plata taxei se poate face şi în următoarele 24 de ore după trecerea pe pod. Atenţie însă! Pentru maşinile înmatriculate în străinătate, plata nu se poate face prin SMS, ci doar la benzinărie.

Tarifele de trecere ale podului de la Feteşti au fost aprobate de Ministerul Transporturilor la finele lunii aprilie. Ministerul de resort a anunţat atunci că taxa, care variază între 13 si 91 lei, poate fi plătită prin SMS sau în benzinării şi va fi verificată electronic, ca şi în cazul rovinietei.

Cookies