Jumătate dintre elevii bucureşteni cred că profesorii lor sunt nostalgici ai comunismului

de:
27 apr. 2011
0 Afișari
Jumătate dintre elevii bucureşteni cred că profesorii lor sunt nostalgici ai comunismului

Studiul, realizat de Asociaţia Ordes în cadrul programului „Tineri în interacţiune” la Colegiul Naţional „I.L.Caragiale”, Liceul Teoretic „Al.I.Cuza” şi Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” arată că adolescenţii tind către o abordare mai degrabă agresivă şi individualistă a situaţiilor din viaţa de zi cu zi: comportamentele pozitive sunt revendicate celorlalţi, iar agresiunii i se răspunde cu agresiune, scrie Mediafax.

Asociaţia precizează că o treime dintre elevi au o atitudine defensivă, alegând ca, pentru a evita controversele, să se abţină de la a-şi exprima deschis ideile şi opiniile în faţa unui adult.

„Atitudinea acesta este o consecinţă a «lipsei de exerciţiu». O altă concluzie a modulului de comunicare arată că aproape jumătate dintre elevi consideră o mare parte a profesorilor ca fiind «nostalgici ai perioadei comuniste». Percepţia aceasta este o consecinţă în special a comunicării defectuoase dintre cele două părţi, a faptului că elevii nu se simt ascultaţi”, se arată în comunicatul Asociaţiei Ordes remis Mediafax.

Din studiu mai rezultă faptul că la adolescenţi se observă şi perpetuarea unor stereotipuri de gen, majoritatea văzând în bărbat un personaj care ar trebui să aibă iniţiativă, să fie competitiv şi combativ, într-un fel predispus către agresivitate, în timp ce femeia este vazută ca având mai mult de câştigat printr-o conduită non-asertivă, submisivă.

Cookies