Jumătate dintre angajaţii din Bucureşti îşi schimbă locul de muncă după şase luni

de:
06 mai 2011
1 Afișari
Jumătate dintre angajaţii din Bucureşti îşi schimbă locul de muncă după şase luni

Cercetarea sociologică a fost realizată de Asociaţia Smart Projects şi Extrem Training, în perioada 17 ianuarie – 30 aprilie 2011, în cadrul proiectului „Analiza tendinţelor pe piaţa muncii în rândul angajatorilor şi persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă / şomerilor din regiunea Bucureşti/Ilfov”.

„Cercetare a dorit să identifice, în primul rând, care sunt nevoile de personal în cadrul firmelor din Bucureşti, precum şi să identifice care sunt competenţele şi calificările cele mai solicitate în regiune. De asemenea, cercetarea a încercat să identifice dificultăţile cu care se confruntă şomerii din regiune în obţinerea unui loc de muncă stabil”, au precizat organizatorii sondajului de opinie.

Potrivit cercetării, 52% dintre persoanele fără loc de muncă respondente deţin deja o calificare de bază, care însă nu le este favorabilă pentru obţinerea unui loc de muncă în actualul context socio-economic.  De asemenea, studiile arată că 39% dintre respondenţi se încadrează în categoria şomerilor de lungă durată având în vedere că a nu au mai avut un loc de muncă în ultimul an.

„Ceea ce este îngrijorător este faptul că 90% dintre respondenţi nu au beneficiat până în prezent de un curs de formare profesională gratuit”, avertizează specialiştii în resurse umane.

Cercetarea sociologică a fosr realizată sub forma unui chestionar de 13  întrebări, la care au răspuns 101 societăţi din Bucureşti şi 84 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.

Cookies