BAZAR

Jumătate din liceenii care au dat Bacalaureatul Olimpicilor au picat

In număr de 104 dintre cei 209 candidaţi care au susţinut bacalaureatul în sesiunea specială organizată anul acesta la Ploieşti au reuşit să promoveze acest examen, potrivit şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova, profesorul Horia Toma.

De asemenea, trei dintre candidaţi au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă, examenul desfăşurându-se în săli dotate cu camere de supraveghere.

Rezultatele afişate, joi, la sediul Colegiului Naţional „Mihai Viteazul” din Ploieşti, unde s-a organizat sesiunea specială de bacalaureat, arată că patru dintre candidaţi au obţinut note de 10 la examenul de matematică-informatică, în timp la aceeaşi probă alţi candidaţi au primit note precum 1,20 sau 1,45, conform realitatea.net.

Cea mai mare medie obţinută la acest examen a fost de 9,83, candidatul cu această medie obţinând 9,50 la examenul de limba română şi 10 la examenele de matematică şi anatomie.

Cea mai mic notă cu care un candidat a promovat acest examen a fost 6,00, medie obţinută din notele 5,75 la limba română, 5,25 la limba engleză şi 7,00 la geografie.

Un număr de 209 elevi din toată ţara care în perioada când se va organiza bacalaureatul vor participa la olimpiade sau concursuri sportive internaţionale şi nu vor fi în ţară au susţinut, la Ploieşti, sesiunea specială de bacalaureat, printre candidaţi numărându-se un etnic german şi patru maghiari.

Joi seară, cei nemulţumiţi de notele obţinute au putut depune contestaţii, rezultatele în urma recorectării lucrărilor urmând a fi afişate vineri.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button