Jumătate din bugetul Capitalei pe 2011 va fi cheltuit pe lucrări de infrastructură VEZI CARE VOR FI ACESTEA

de:
08 feb. 2011
0 Afișari
Jumătate din bugetul Capitalei pe 2011 va fi cheltuit pe lucrări de infrastructură VEZI CARE VOR FI ACESTEA

Primarul general, Sorin Oprescu, a declarat marţi că în acest an, 47% din bugetul Capitalei va fi alocat pentru lucrări de infrastructură, în special pentru construcţia de pasaje „care vor fluidiza traficul în Capitală”.

În 2011 ar trebui finalizate mai multe proiecte. Astfel, în martie, ar trebuit terminat pasajul Basarab, iar la sfârşitul anului Pasajul denivelat Pipera peste Calea Floreasca şi Barbu Văcărescu. De asemenea, tot în 2011 ar trebui terminat şi primul tronson al Diametralei Nord-Sud Buzeşti-Berzei-Uranus, şi să înceapă lucrările la cel de-al doilea tronson.

Multe lucrări vor fi însă în desfăşurare pe parcursul acestui an. Astfel, se lucrează la pasajul Mihai Bravu-Splaiul Unirii, proiect ce constă în construirea a două poduri paralele, cu o lungime de peste 700 m care traversează cele două bulevarde de pe Splai şi râul Dâmboviţa. Podurile ar trebui terminate în 2011, urmând ca în 2012 să fie realizate şi rampele de legătură.

Tot în acest an, încep lucrările de reabilitare a liniei de tramvai şi a sistemului rutier din zona Reînvierii, Lizeanu, Maica Domnului şi Bulevardul Lacul Tei, urmând a fi terminate la începutul anului 2012.

Se lucrează în 2011 şi la Străpungerea Bd. Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu (va face legătura cu Autostrada Bucureşti – Constanţa) şi la Penetraţia Splaiul Independenţei – Ciurel – Autostrada Bucureşti – Piteşti, programată a fi terminată în 2013.

Primăria nu a finalizat încă bugetul pe anul 2011. Proiectul ar urma să fie supus aprobării Consiliului General al Municipiului Bucureşti la sfârşitul acestei luni.

Citeşte şi Proiectele Primăriei Bucureşti au o întârziere de 60 de ani

Cookies