ALERTĂ | Jumătate din București e afectat de lipsa apei calde și căldurii sau le primește sub parametri. Șeful Termoenergetica: Sunt avarii la magistrale mari

23 nov. 2022
17035 Afișari
ALERTĂ | Jumătate din București e afectat de lipsa apei calde și căldurii sau le primește sub parametri. Șeful Termoenergetica: Sunt avarii la magistrale mari

Termoenergetica informează, prin aplicația Termoalert, că miercuri, 23 noiembrie, mai puțin de jumătate (49%) din sistem funcționează normal în București. Este afectat de avarii un număr uriaș de blocuri/imobile din Capitală: peste 4.400.

UPDATE 17.00 Claudiu Crețu, directorul Termoenergetica, a declarat, pentru B365, că sunt câteva avarii la o magistrală mare din apropierea CET Sud și una la un cazan de la CET Progresul:

O parte din avarii le rezolvăm astăzi, celelalte în cursul zilei de mâine. Este o avarie la magistrală, lângă CET Sud care afectează parametrii deficitari pentru sectoarele 2 și 3 și o avarie la CET Progresu la un cazan. Când sunt avarii la margistrale mari în apropierea cet-urilor afectează toată aria”, a afirmat directorul Termoenergetica.

Pentru 25% dintre blocurile din Capitală, căldura este livrată deficitar, la 7% sunt oprite și apa caldă și căldura, restul de 12% din imobile având și căldura și apa caldă sub parametri normali de funcționare. Informațiile se regăsesc în aplicația Termoalert și pe site-ul Termoenergetica, la secțiunea funcționare sistem de termoficare.

38% dintre clădiri primesc deficitar apa caldă și căldura, ceea ce înseamnă că sunt livrate sub parametrii normali, care ar trebui să fie de 70-85 grade când pleacă de la furnizorul de energie ELCEN.

Restul de 12% din blocurile din București au oprită complet furnizarea agentului termic (apa caldă și/sau căldura)

Sectoarele cele mai afectate de avarii sunt 2 și 3, cu peste 1.000 de blocuri/imobile cu probleme mari și foarte mari, la antipod fiind Sectorul 4, cu 165 de clădiri, unde nu este furnizată energia termică. Conform aplicației, situația blocurilor afectate este următoarea:

– în sectorul 1: 137 de blocuri/imobile afectate
– 1.206 blocuri/imobile afectate, în sectorul 2
– 1.809 blocuri/imobile în sectorul 3
– 165 blocuri/imobile în sectorul 4
– în sectorul 5 sunt 685 de blocuri/imobile
– 553 de blocuri/imobile în sectorul 6

În urmă cu o zi, ELCEN (furnizorul de agent termic către Termoenergetica) anunța că a apărut o defecțiune la unul dintre cazanele din cadrul CET Progresu, pe care a intenționat să-l pună în funcțiune suplimentar, însă s-a renunțat la el, după apariția avariei.

Ultima alertă de avarii emisă de Termonergetica datează din 15 noaimbrie, când 600 de imobile erau afectate.

Îți recomandăm și:

 

 

Cookies