Jumătate dintre bucureşteni vor mai multe monumente în Capitală

de:
31 ian. 2012
0 afișări
Jumătate dintre bucureşteni vor mai multe monumente în Capitală

Jumătate dintre bucureşteni consideră că oraşul are prea puţine monumente, alţi 9% spun că are prea multe, în timp ce 22% spun că sunt suficiente, potrivit unui sondaj realizat la cererea Administraţiei Monumentelor şi Patrimoniului Turistic Bucureşti (AMPT).
Peste jumătate dintre locuitorii Capitalei spun totuşi că monumentele nu reprezintă o problemă importantă pentru oraş şi că acestea ar trebui realizate după rezolvarea celorlalte probleme ale oraşului. Cu toate acestea, tot peste jumătate spun că monumentele ar atrage turişti, iar 35% susţin că operele de artă sunt scumpe, dar necesare.

În ansamblu 34% dintre bucureşteni sunt mulţumiţi de situaţia monumentelor din Capitală. Există şi un procent de 40% de nemulţumiţi, oameni care consideră că mai este destul de muncă la acest capitol, în sensul ridicării de noi monumente, protejării, punerii în valoare şi promovării celor deja existente.

Tratamente anti-grafitti aplicate pe monumentele din Capitală

Până la amplasarea de noi monumente, AMPT s-a apucat de curăţarea celor existente. Mai multe monumente din parcurile Herăstrău, Tineretului sau Carol au fost curaţate şi tratate cu o soluţie anti-grafitti.

Punerea în valoare a operelor de artă expuse în Capitală, AMPT intenţionează să realizeze un studiu „de identificare a potenţialelor amplasamente pentru lucrări de artă vizuală şi for public”.

Cookies