Județul Ilfov a intrat în scenariul roșu. Consecințele pentru București

03 mart. 2021
363 afișări
Județul Ilfov a intrat în scenariul roșu. Consecințele pentru București
Carantină de noapte în weekend, la poarta Capitalei. În 9 localități din zona metropolitană, rata de infectare depășește 6 la mie

Județul Ilfov a intrat în scenariul roșu pentru a doua oară în ultimele două luni, acest lucru având consecințe și pentru Capitală și, implicit, pentru bucureșteni.

Județul Ilfov a intrat în scenariul roșu. Incidența infecătărilor cu virusul Sars-Cov-2 a fost ieri, 2 martie, de 3,01 în județul Ilfov, care a intrat astfel din nou în scenariul roșu.

Bucureștiul este din nou înconjurată de zone roșii, cat fiind faptul că județul Ilfov a depășit pragul infectărilor de 3 la mie.

Asta înseamnă că mediul de afaceri din București și Ilfov este afectat direct, dat fiind faptul că multe dintre firme își desfășoară activitatea atât în Capitală, cât și în zonele învecinate acesteia, din județul Ilfov.

Mai mult, cei care au copii care merg la școală trebuie să găsească din nou soluții. În plus, un nou disconfort este cel al cumpărăturilor până la ora 21.

De asemenea, cei din Ilfov care vin în București sau, invers, cei din Capitală care merg în zonele care se află în scenariu roșu, nu trebuie să uite de adeverințele pentru deplasare.

Peste 4.500 de elevi fac naveta din București la școlile din Ilfov, scrie alephnews.ro, dintre aceștia peste 1.500 mergând la școlile private din județ.

Județul Ilfov a intrat în scenariul roșu. Ce înseamnă pentru zona de afaceri

Afacerile din domeniul ospitalității riscă să se închidă. Ilfovul se apropie de jumătate de milion de locuitori, mai ales din cauza migrației celor din București. Și e în frunte în topul economic al țării, mai notează sursa citată.

În Ilfov sunt aproape 31.0000 de companii înregistrate. Pe locul 3 în țară ca număr. Și asta se vede și în cifra de afaceri. Bucureștiul a avut o cifră de afaceri de peste 570 miliarde lei în 2019, aflându-se pe primul loc și fiind urmat de Ilfov, cu aproape 112 miliarde lei. Ilfovul ieșise din scenariul roșu acum o lună și 8 zile.

Cookies