Județele cu cei mai mulți elevi vaccinați. Ghiciți pe ce loc se află Bucureștiul

13 sept. 2021
146 Afișari
Județele cu cei mai mulți elevi vaccinați. Ghiciți pe ce loc se află Bucureștiul
Județele cu cei mai mulți elevi vaccinați. Ghiciți pe ce loc se află Bucureștiul

Andrei Baciu, secretarul de stat în Ministerul Sănății, a anunțat luni câți elevi cu vârste cuprinse între 12 și 19 ani sunt vaccinați cu cel puțin o doză, dar și cu schema completă. De asemenea, Baciu a spus și care sunt județele fruntașe la imunizarea copiilor.

Județele cu cei mai mulți elevi vaccinați. Ghiciți pe ce loc se află Bucureștiul. Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a făcut anunțul, luni, pe pagina de Facebook.

Andrei Baciu a declarat că vacanța mare s-a încheiat și îi sfătuiește pe părinți ca înainte să plece spre școală cu copiii, să existe o discuție cu cei mici despre cum să se protejeze de infecția cu COVID-19. Iar dacă cei mici au peste 12 ani, părinții pot lua în calcul varianta vaccinării, a mai spus secretarul de stat în Ministerul Sănătății.

Județele cu cei mai mulți elevi vaccinați

Baciu a declarat că, potrivit datelor centralizate oferite de INSP, din data de 9 septembrie, până în prezent au fost vaccinați cu cel puțin o doză 177.801 de persoane din categoria de vârstă 12 – 19 ani, iar dintre acestea, 147.340 de persoane au deja schema completă de imunizare.

Recomandăm și: Prima zi de școală în trafic prin București: cozi la semafoare, polițiști mulți, aglomerație peste medie

„Toamna aceasta vom discuta mai mult despre responsabilitate, protecție și precauție!”, a declarat Andrei Baciu.

Potrivit secretarului de stat în Ministerul Sănătății, autoritățile își doresc ca unitățile de învățământ să rămână deschise tot anul școlar și vor căuta modalități ca serurile împotriva coronavirusului să fie disponibile și în școli.

Recomandăm și: Opt școli din București vor fi închise și peste 7.000 de copii vor sta acasă. Care este motivul din spate, potrivit lui Sorin Cîmpeanu

Ghiciți pe ce loc se află Bucureștiul

În București au fost vaccinați cei mai mulți copii și adolescenți, dar încep să se vadă rezultatele și în celelalte județe din țară. Andrei Baciu a spus care sunt primele 5 județe din țară în ceea ce privește vaccinarea cu cel puțin o doză a copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 19 ani:

  1. București – 26.168 de persoane;
  2. Cluj – 11.121 de persoane;
  3. Iași – 8.730 de persoane;
  4. Constanța – 7.495 de persoane;
  5. Timiș – 7.241 de persoane.

AICI găsiți absolut toate informațiile necesare despre felul în care se vor desfășura activitățile în noul an școlar.

Sursă foto: Facebook/ Andrei Baciu
Cookies