ARHIVA B365

UPDATE CAB: Judecătorul Stan Mustaţă, cercetat în continuare în stare de arest preventiv

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti iau în discuţie, vineri, cererea formulată de judecătorul Stan Mustaţă prin care solicită înlocuirea măsurii arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu în dosarul în care este cercetat pentru corupţie.

Stan Mustaţă a fost suspendat din magistratură de Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), după ce Curtea Supremă a decis definitiv, pe 8 mai, ca acesta să fie cercetat în continuare în arest.

Stan Mustaţă a fost arestat preventiv, pe 29 aprilie, sub acuzaţia că lua mită pentru a da sentinţe favorabile în dosare, oferindu-şi serviciile ca la piaţă. El îşi trimitea complicii la locuinţele celor pe care urma să-i judece, după ce le dădea adresele complete – pe care le lua din dosar – şi îşi oferea serviciile ilegale de eliberare contra cost. Dacă cei contactaţi refuzau propunerea magistratului, aceştia erau ameninţaţi cu pronunţarea unor hotărâri judecătoreşti nefavorabile, chiar dacă aveau dreptul la o soluţie favorabilă, scrie Adevarul. Asta arată procurorii în referatul cu propunere de arestare preventivă, care mai adaugă faptul că membrii grupului infracţional din care judecătorul făcea parte acţionau coordonat, fiecare dintre ei având roluri bine stabilite, astfel încât aportul fiecăruia să se coreleze cu acţiunile celorlalţi în realizarea scopului urmărit.

Judecatorul Mustață, acuzat de DNA că aranja dosare in WC și trăgea apa pentru a nu fi interceptat

„Ierarhia acestui grup a fost stabilită de magistratul Mustaţă care a beneficiat de serviciile prestate de către ceilalţi implicaţi în acest caz. Imediat după lider în ierarhia grupării era grefiera Mariana Curea, în pofida anumitor nemulţumiri exprimate de Ion Boraciu şi Florian Alexandru, cei desemnaţi cu „munca de jos”.

Mai mult, în calitate de prietenă a judecătorului, grefiera a beneficiat de avantajele liderului, respectiv, organizarea zilei de naştere la mare, tort, flori, cadouri. De asemenea, rolul acesteia a fost valorificat, din perspectiva funcţiei pe care o deţinea, pentru ca pe viitor, după ce judecătorul Mustaţă se va pensiona, să beneficieze de ajutor”, au menţionat anchetatorii.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button