ȘTIRI

Judecătorul lui Dan Voiculescu, pensionat. Procesul de la Curtea de Apel va fi reluat de la 0

Magistratul care judeca procesul lui Dan Voiculescu de la Curtea de Apel a fost pensionat, printr-un decret semnat de preşedintele Traian Băsescu, informează Realitatea.net.

În dosarul respectiv va fi desemnat un nou complet de judecată. Pentru că ambii magistraţi vor fi nou desemnaţi, procesul din apel va fi început de la zero, ceea ce va aduce o întârziere de cel puţin jumătate de an. 

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a luat act, săptămâna trecută, de cererea de pensionare înaintată de magistratul Florică Duţă, de la Curtea de Apel Bucureşti, care judecă dosarul în care Dan Voiculescu şi alte 12 persoane sunt acuzaţi de fapte de corupţie privind privatizarea ICA.

Cererea de pensionare, alături de documentaţia aferentă, va fi trimisă preşedintelui Traian Băsescu, cel care va decide dacă va semna decretul prezidenţial de eliberare din funcţie prin pensionare în cazul magistratului de la Curtea de Apel Bucureşti.

Florică Duţă, preşedintele completului de la Curtea de Apel Bucureşti care judecă dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Aliemntare (ICA), a formulat în 1 iunie o cerere de pensionare, pe care a depus-o la Consiliul Superior al Magistraturii.

Şi judecătorul Stan Mustaţă, care a făcut parte din completul de la Curtea de Apel Bucureşti care judecă dosarul ICA, a înaintat CSM, în 12 mai, o cerere de pensionare. Analizarea cererii lui Stan Mustaţă a fost amânată de plenul Consiliului Superior al Magistraturii până la soluţionarea definitivă a dosarului în care magistratul este acuzat că ar fi cerut şi primit bani pentru soluţionarea favorabilă a mai multor dosare penale.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button