Judecătorii au respins excepţia ridicată de Adrian Năstase privind zilele petrecute în spital

de:
09 apr. 2013
0 afișări
Judecătorii au respins excepţia ridicată de Adrian Năstase privind zilele petrecute în spital

CCR a dezbătut excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 87 alin.3 din Codul penal, invocată de fostul premier anul trecut în procesul de la Curtea de Apel Bucureşti, care judeca, la acea vreme, recursul la decizia instanţei inferioare privind o contestaţie la executarea pedepsei, informează Rtv.net.

Dispoziţiile criticate prevăd că „timpul în care condamnatul, în cursul executării pedepsei, se află bolnav în spital, intră în durata executării, afară de cazul în care şi-a provocat în mod voit boala, iar această împrejurare se constată în cursul executării pedepsei”.

În 5 decembrie 2012, Curtea de Apel Bucureşti a admis cererea de sesizarea Curţii Constituţionale formulată de fostul premier cu privire la excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 87 alin. 3 Cod penal. Tot atunci, instanţa a admis recursul declarat de fostul premier împotriva deciziei din 2 octombrie 2012 pronunţată de Tribunalul Bucureşti şi a dedus din pedeapsa de doi ani de închisoare aplicată lui Adrian Năstase perioada în care acesta s-a aflat în Spitalul Floreasca.

Cookies