Judecătoria Sectorului 4 discută, astăzi, eliberarea condiţionată a lui Sorin Ovidiu Vântu

de:
06 mart. 2013
4 Afișari
Judecătoria Sectorului 4 discută, astăzi, eliberarea condiţionată a lui Sorin Ovidiu Vântu

Comisia de eliberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Bucureşti-Jilava a dat aviz favorabil pe 7 februarie în privinţa eliberării lui Sorin Ovidiu Vîntu.  Este pentru a doua oară când Sorin Ovidiu Vîntu încearcă să iasă condiţionat din închisoare, prima cerere fiind respinsă definitiv de Tribunalul Bucureşti în data de 25 ianuarie, informează Jurnalul.ro.

În ultimul cuvânt, Sorin Ovidiu Vîntu i-a spus judecătorului că, în opinia sa, există riscul ca magistratul să fie cercetat dacă admite cererea şi dispune eliberarea sa condiţionată, informează Mediafax.

„Faceţi-vă un bine, domnule preşedinte, şi respingeţi cererea, pentru că altfel o să vă ia Parchetul la întrebări”, a declarat, ironic, Vîntu în faţa instanţei.

Vîntu a executat peste opt luni din pedeapsa de un an de închisoare dată de Curtea de Apel Bucureşti pe 21 iunie 2012.

Sorin Ovidiu Vîntu şi omul său de încredere, Ion Ilie Cezar, au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului General pe 23 mai 2011, fiind acuzaţi că l-au şantajat pe Sebastian Ghiţă. 
Potrivit Parchetului, în perioada martie – aprilie 2011, Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar l-au constrâns, prin ameninţare, pe Sebastian Ghiţă să le remită suma de 150.000 de euro ori să accepte denunţarea unui contract cu scopul obţinerii injuste în folosul lor de beneficii materiale, cu consecinţa prejudicierii părţii vătămate.

Fostul manager al postului Realitatea TV Sebastian Ghiţă spunea, pe 7 iunie 2012, la Curtea de Apel Bucureşti, că în perioada în care lucra la această televiziune Vîntu l-a ameninţat şi a făcut presiuni asupra sa pentru a-i plăti suma de 200.000 de euro lunar.

Cookies