ARHIVA B365

Judecător la Tribunalul Militar: ISU primea sponsorizări de la firmele controlate. Şefii ştiau asta

Informaţia se regăseşte în motivarea instanţei în cazul arestării celor doi angajaţi ISU, scrie digi24.ro.

Conform judecătorilor, ISU a beneficiat de sponsorizări de la firmele pe care le controla, iar practica era cunoscută de şefi. Tribunalul Militar consideră că în acest context este greu de imaginat că firmele care sponsorizează ISU pot fi constrolate în mod obiectiv.

Cei doi angajaţi ISU arestaţi preventiv în cazul incendiului de la Colectiv au fost acuzaţi de abuz în serviciu legat de controalele efectuate la clubul Colectiv, unde a avut loc un incendiu devastator, soldat, până acum, cu 55 de morţi.

Patronii de la Colectiv au spus însă că nu le-au dat bani celor de la ISU, când au venit să verifice clubul. Totuşi, potrivit documentelor ridicate de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti, pe lângă ISU funcţiona o fundaţie care strângea asemenea sume de la firmele verificate de angajaţii Inspectoratului.

Magistratul a declarat că procurorii trebuie să analizeze scara ierarhică la ISU, pentru a stabili „tabloul respnsabililor” pentru tragedia de la Colectiv.

Decizia a fost contestată de toate părţile din dosar – angajaţi ISU şi DNA, procurorii cerând ca şi Antonina Radu să fie arestată preventiv, după ce în cazul lui George Matei Petrică s-a luat această măsură.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button