ARHIVA B365

Judecătoarele șpăgare rămân în arest. ÎCCJ a respins cererea de eliberare

Curtea de Apel Bucureşti a respins, în 31 iulie, cererile de liberare provizorie sub control judiciar formulate de Antonela Anemary Costache, magistrat la Tribunalul Bucureşti – Secţia penală, fosta judecătoare Viorica Dinu, fratele lui Dinel Staicu, Marian Staicu, Leon Marius Neagu şi Daniel Costel Petre, potrivit Mediafax.

Decizia a fost contestată de cei cinci la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), care le-a respins miercuri recursurile. Decizia este definitivă, astfel că cei cinci vor fi judecaţi în continuare în arest preventiv.

Viorica Dinu şi Antonela Costache au fost trimise în judecată de procurorii DNA, împreună cu alte 21 de persoane, în 5 iulie.

Antonela Anemary Costache, judecător la Tribunalul Bucureşti – Secţia penală, în prezent suspendată din funcţie, a fost trimisă în judecată pentru constituire a unui grup infracţional organizat, luare de mită, trafic de influenţă, complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă şi alte trei infracţiuni informatice.

Viorica Dinu, care şi-a dat demisia din funcţia de judecător la Secţia penală a Tribunalului Bucureşti, după ce a fost începută urmărirea penală în cazul ei, va fi judecată pentru constituire a unui grup infracţional organizat, cinci infracţiuni de trafic de influenţă, dintre care una în formă continuată şi trei infracţiuni de luare de mită.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button