ARHIVA B365

Judecătoarea șpăgară de la Tribunalul București se laudă mamei sale, la telefon, că primește mită

„Lumea (n.n. referire la mituitori sau cumpărători de influenţă)… lumea la mine vine, pe mine mă … M-au căutat şi eu i-am trimis să ducă banu’ la colega aia a mea, care stă în altă parte a Bucureştiului… Pentru asta i-am dat trei sute cincizeci de mii de euro”, ar fi spus Viorica Dinu, potrivit rechizitoriului DNA, conform rtv.net.

Procurorii afirmă de asemenea că banii pentru mită erau plasaţi pe burta unei femei gravide.

„Daniel Petre s-a referit la câteva situaţii în care a trimis şpaga acelei judecătoare prin intermediul soţiei sale, când aceasta era însărcinată, afirmând că banii de şpagă erau lipiţi de către soţia sa sub burtă”, susţine DNA.

Judecătoarele Viorica Dinu şi Antonela Costache, de la Tribunalul Bucureşti, acuzate că ar fi luat mită pentru a ajuta la eliberarea din arest a lui Dinel Nuţu şi pentru a interveni în alte dosare, au fost trimise în judecată de procurorii DNA, împreună cu alte 21 de persoane.

Procurorii anticorupţie au acuzat-o pe Viorica Dinu (care şi-a dat demisia din funcţia de judecător la Secţia penală a Tribunalului Bucureşti) de constituire a unui grup infracţional organizat, cinci infracţiuni de trafic de influenţă, dintre care una în formă continuată şi trei infracţiuni de luare de mită. Viorica Dinu se află în arest preventiv, iar pe 27 mai a fost eliberată din funcţie prin decret semnat de preşedintele Traian Băsescu.

Antonela Anemary Costache, judecător la Tribunalul Bucureşti – Secţia penală, în prezent suspendată din funcţie, a fost trimisă în judecată, în stare de arest preventiv, pentru constituire a unui grup infracţional organizat, luare de mită, trafic de influenţă, complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă şi alte trei infracţiuni informatice.

Mai multe detalii, AICI


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button