ARHIVA B365

Judecătoarea care l-a condamnat pe Voiculescu, mutată la secția Contencios-Administrativă

olegiul de conducere al Curţii de Apel Bucureşti a decis marţi ca judecătoarea Camelia Bogdan să fie mutată de la Secţia penală unde activa, la Secţia de contencios-administrativ, au declarat surse judiciare pentru ziarul Adevărul.ro.

Acestea au precizat că judecătoarea Camelia Bogdan nu a fost de acord cu mutarea sa de la Secţia Penală. Camelia Bogdan are o bogată expertiză în infracţiunile economice, în special în cele legate de spălarea banilor. Ea a devenit cunoscută pentru condamnările grele pe care le-a dat în mai multe dosare, printre care şi cel privind privatizarea frauduloasă a ICA, în care Dan Voiculescu a primit 10 ani de închisoare.

Recent, judecătoarea a respins contestaţia făcută de primarul Sorin Oprescu – împotriva mandatului de arestare preventivă emis de Tribunalul Bucureşti. În final, Sorin Oprescu a fost eliberat de judecătoarea Viorica Costiniu. Judecătoarea Camelia Bogdan este cea care a dispus condamnarea omul de afaceri Ştefan Riza la 12 ani de închisoare. La Curtea de Apel, acesta a primit o reducere a pedepsei la 3 ani. Reducerea a fost acordată de către nimeni altul decât judecătorul Stan Mustaţă, cel care a fost arestat pentru corupţie şi care a fost desemnat iniţial să judece dosarul lui Dan Voiculescu.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button