ȘTIRI

Judecătoarea care a luat mită un milion de euro, ARESTATĂ

Hotărârea Curţii de Apel nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs la instanţa supremă, scrie realitatea.net.

Veronica Cîrstoiu, acuzată de luare de mită şi complicitate la trafic de influenţă, a fost reţinută, vineri seară, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), după ce aceştia i-au adus la cunoştinţă învinuirile.

Fiul judecătoarei, Florin Cergan, care este acuzat de complicitate la trafic de influenţă, fusese reţinut vineri dimineaţă, în acelaşi dosar.

Cei doi au fost prezentanţi Curţii de Apel Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă, care a fost admisă.
Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a încuviinţat vineri, la solicitarea DNA, reţinerea şi arestarea preventivă a judecătoarei.

Judecătoarea de la Curtea de Apel București Veronica Cîrstoiu este cercetată de DNA ăentru luare de mită și complicitate la trafic de influență, iar fiul acesteia, Florin Cergan, pentru complicitate la trafic de influenţă, a anunţat anterior, tot vineri, DNA, care a precizat că a cerut CSM avizul pentru reţinerea şi arestarea preventivă a judecătoarei.
Potrivit procurorilor, persoane interesate în soluţionarea favorabilă a unor dosare penale aflate pe rolul instanţelor de judecată au remis, prin intermediar, în mai multe tranşe, sume de bani în cuantum de peste un milion de euro, „în scopul obţinerii unor soluţii favorabile în cauze penale”.

„În acest context, la seara zilei de 8 august 2013, una din tranşele de bani, în cuantum de 50.000 euro, a fost primită de Cergan Florin pentru a o remite mamei sale Cîrstoiu Veronica. Aceasta, la rândul său, potrivit înţelegerii cu persoanele implicate şi interesate, urma să transmită această tranşă unuia dintre judecătorii învestiţi cu judecarea uneia dintre cauzele respective”, potrivit rezoluţiei de începere a urmăririi penale.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button