ARHIVA B365

Judecătoarea Antonela Costache, de la Tribunalul Bucureşti, asistată de soţ în dosarul de corupţie

La termenul de joi de la Curtea de Apel Bucureşti, procurorul e caz a ridicat, la începutul procesului, problema legată de faptul că soţul Antonelei Costache, Constantin Costache, nu are competenţa de a apăra un inculpat la o curte de apel, scrie adevărul.ro.

Soţul magistratului a precizat, însă, că el face parte dintr-un barou, însă nu unul românesc, fiind înscris în Baroul din Madrid. Ulterior, Constantin Costache a arătat în faţa instanţei că el este soţul magistratei arestate pentru fapte de corupţie şi a depus la dosar acte ce atestă calitatea de soţ, cât şi pe cea de membru al unui barou.

Întrebat de instanţă în ce calitate o apără pe Antonela Costache, Constantin Costache a răspuns că „în calitate de soţ cu studii juridice”.

Tot la termenul de joi, magistraţii au audiat şase martori, între care doi grefieri de la Tribunalul Bucureşti, care au povestit despre modul în care se face repartizarea aleatorie. Întrebat dacă este de părere că Antonela Costache a încălcat legea, unul dintre grefieri a spus că ea a încălcat, mai curând, regulamentul decât legea, cu privire la modul în care sunt repartizate dosarele la completele de judecată.

Următorul termen a fost fixat de instanţă pentru 24 aprilie, când vor fi audiaţi noi martori.

Judecătoarele Viorica Dinu şi Antonela Costache, de la Tribunalul Bucureşti, acuzate că ar fi luat mită pentru a ajuta la eliberarea din arest a lui Dinel Nuţu şi pentru a interveni în alte dosare, au fost trimise în judecată de procurorii DNA, împreună cu alte 21 de persoane.

Procurorii anticorupţie au acuzat-o pe Viorica Dinu (care şi-a dat demisia din funcţia de judecător la Secţia penală a Tribunalului Bucureşti) de constituire a unui grup infracţional organizat, cinci infracţiuni de trafic de influenţă, dintre care una în formă continuată şi trei infracţiuni de luare de mită. Viorica Dinu se află în arest preventiv, iar pe 27 mai a fost eliberată din funcţie prin decret semnat de preşedintele Traian Băsescu.

Antonela Anemary Costache, judecător la Tribunalul Bucureşti – Secţia penală, în prezent suspendată din funcţie, a fost trimisă în judecată, în stare de arest preventiv, pentru constituire a unui grup infracţional organizat, luare de mită, trafic de influenţă, complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă şi alte trei infracţiuni informatice.

Mai multe detalii, AICI


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button