ARHIVA B365

CSM a dat aviz pentru reținerea judecătoarei care a luat mită de un milion de euro

Judecătoarea este acuzată că a primit peste un milion de euro mită pentru a soluționa favorabil mai multor dosare. 

Este cercetat și fiul judecătoarei, Florin Cercan. Acesta a fost prins în flagrant de polițiști. Bărbatul ar fi intermediat primirea a 50.000 de euro de către judecătoare, de la mai multe persoane care doreau soluţii favorabile în unele dosare, şi care ar fi dat, anterior, un milion de euro. Bărbatul este în stare de reținere pentru 24 de ore și urmează să fie prezentat instanței cu propunerea de arestare preventivă. 

Potrivit procurorilor, citaţi de MEDIAFAX, persoane interesate în soluţionarea favorabilă a unor dosare penale aflate pe rolul instanţelor de judecată au remis, prin intermediar, în mai multe tranşe, sume de bani în cuantum de peste un milion de euro, „în scopul obţinerii unor soluţii favorabile în cauze penale”.

„În acest context, la seara zilei de 8 august 2013, una din tranşele de bani, în cuantum de 50.000 euro, a fost primită de Cergan Florin pentru a o remite mamei sale Cîrstoiu Veronica. Aceasta, la rândul său, potrivit înţelegerii cu persoanele implicate şi interesate, urma să transmită această tranşă unuia dintre judecătorii învestiţi cu judecarea uneia dintre cauzele respective”, potrivit rezoluţiei de începere a urmăririi penale.

Procurorii DNA au solicitat, vineri, Consiliului Superior al Magistraturii – Secţia pentru judecători, avizul pentru încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a Veronicăi Cîrstoiu.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că judecătoarea Veronica Cîrstoiu a fost citată să se prezinte, vineri după-amiază, la sediul DNA, pentru a-i fi aduse la cunoştinţă învinuirile.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu lucrători din cadrul Serviciului Român de Informaţii şi al Direcţiei Generale Anticorupţie.

Judecătoarea Veronica Cîrstoiu este cea care a anulat condamnarea lui Dinel Staicu.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button