BAZAR

Jose Carreras va cânta la București, în mod excepțional, „Ave Maria” pentru victimele de la Colectiv

Jose Carerras vine să-și ia rămas bun de la publicul român, la final de carieră. Gigantul tenor care vine pe 26 noiembrie, la Romexpo, anunță că va cânta la București emoționanta „Ave Maria” (Franz Schubert), cântată doar în mod excepțional în cariera sa.

Înmărmurit de tragedia ce a îndoliat România, Carerras, un cunoscut filantrop și susținător al cauzelor medicale, a fost foarte afectat când a aflat amănuntele tragicului incendiu unde au pierit 58 de morți și și-a anunța intenția să ajute, însă într-un mod discret. La concertul de „rămas bun” de joia viitoare, Carerras va fi acompaniat de David Gimenez Carerras, nepotul său, cel care a mai fost admirat de români în anii trecuți în fruntea Orchestrei Filarmonice George Enescu dar și Orchestrei Naționale Radio.

„Desi mă aflu în turneu, am auzit ce s-a întâmplat în România. Mă rog pentru toate sufletele care au părăsit aceasta lume. Compasiunea mea este cu atât mai mare, cu cât știu ce înseamna să treci pe lânga moarte. Dar mă cutremură suferințele acelor copii nevinovați și ale familiilor lor. Spectacolul meu din Bucuresti va fi o raza de lumina pentru sufletele lor. Cântecul este modul meu de a ma ruga”, a declarat artistul, potrivit libertatea.ro.

Jose Carerras a anunțat, după peste 40 de ani de activitate muzicală și 60 de roluri, că se va retrage după turneul din care face parte și concertul de la București, „O viață dedicată muzicii” (A life in Music).


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button