Joi are loc o nouă ședință a Consiliului Local Sector 1, potrivit lui Clotilde Armand. Ce proiecte sunt prevăzute pe ordinea de zi

22 sept. 2021
151 Afișari
Joi are loc o nouă ședință a Consiliului Local Sector 1, potrivit lui Clotilde Armand. Ce proiecte sunt prevăzute pe ordinea de zi
Joi are loc o nouă ședință a Consiliului Local Sector 1, potrivit lui Clotilde Armand. Ce proiecte sunt prevăzute pe ordinea de zi. Sursa foto: Mediafax

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat convocarea unui unei noi ședințe a Consiliului Local joi, 23 septembrie, prilej cu care vor fi supuse votului mai multe proiecte pentru comunitate. Printre acestea se află și 2 proiecte ce au fost respinse de către consilieri cu ocazia ședinței de pe 9 septembrie.

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a anunțat pe pagina sa de Facebook convocarea unei noi ședințe a Consiliului Local de sector. Aceasta va avea loc joi, 23 septembrie, de la ora 12:00, și va avea ca temă votarea mai multor proiecte comunitare, printre care și 2 proiecte ce au fost inițial respinse de consilieri în cadrul ședinței de pe data de 9 septembrie 2021.

Ce proiecte de hotărâre au fost respinse luna trecută, potrivit lui Clotilde Armand

Înainte de toate, vor fi repropuse la vot două proiecte de hotărâre ce au fost întoarse din drum pe 9 septembrie de consilierii locali. Primul presupune alocarea de bani pentru salariile personalului medical de la centrele de vaccinare anti-COVID amenajate la Romexpo. Mai mult, se dorește suplimentarea fondurilor ADP Sector 1, dar și alocarea mai multor bani către școli, în funcție de solicitările efectuate de unitățile de învățământ.

„Proiect de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului general centralizat pe anul 2021 prin care se propune alocarea de bani pentru salariile personalului medical de la centrele de vaccinare anti-COVID de la Romexpo. Sunt asigurate astfel, până la finalul anului, salariile personalului de la Complexul Multifuncțional Caraiman care acționează în cadrul Centrului de vaccinare de la Romexpo. Aceste fonduri vor fi decontate ulterior de către Direcția de Sănătate Publică. De asemenea, sunt alocate fonduri pentru Administrația Domeniului Public Sector 1 și sunt suplimentate sumele alocate pentru școli, conform solicitărilor făcute de unitățile de învățământ”, a scris Armand pe Facebook.

Al doilea proiect ce va fi votat din nou este de interes imediat

Al doilea proiect ce va fi supus din nou la vot este acela care vizează realizarea proiectului pilot în Cartierul Aviației ce are ca scop asigurarea căldurii în sezonul rece pentru cetățenii din această zonă.

„Proiect de hotărâre prin care se solicită acordul Consiliului General al Municipiului București pentru împuternicirea expresă a Consiliului Local Sector 1 de a coopera cu Compania Municipală Termoenergetica București S.A. în scopul realizării obiectivului ’’Căldură și apă caldă pentru cetățenii Sectorului 1’’. Potrivit acestui proiect de hotărâre, va fi demarat unui proiect pilot la Punctul Termic 5 Aviației pentru a veni în sprijinul locuitorilor din blocurile în care sunt probleme cu alimentarea cu apă caldă și căldură pe timpul iernii, ținând cont de faptul că acest cartier este capătul rețelei de termoficare. Soluția urgentă care urmează să fie aplicată o reprezintă conectarea unor echipamente specializate pentru încălzit apa la punctele termice cu probleme”, se mai arată în postarea lui Clotilde Armand.

Ce alte proiecte vor mai fi supuse la vot în cadrul ședinței de joi de la Primăria Sectorului 1

Printre proiectele enumerate de primarul Clotilde Armand că vor fi supuse la vot se află și o serie de propuneri cu potențial, ce ar putea schimba fața Sectorului 1 în bine, un lucru necesar, mai ales după criza gunoaielor din ultimele luni. Iată câteva exemple:

Pe ordinea de zi se află un proiect ce solicită CGMB aprobarea pentru trecerea în administrarea Consiliului Local S1 a Bd. Ion Mihalache și a Căii Grivița, pentru a se putea reabilita și moderniza aceste artere.

„Pe lângă lucrările de modernizare a infrastructurii rutiere, Primăria Sectorului 1 își propune ca, pe cele două artere de referință care preiau mare parte din fluxul de trafic și asigură mobilitatea de la sudul la nordul sectorului, să asigure și o infrastructură dedicată cicliștilor și pietonilor”, scrie Clotilde Armand în postare.

De asemenea, se dorește aprobarea Regulamentului privind ridicarea, transportul și depozitarea panourilor publicitare, chioșcurilor, tonetelor și garajelor. Astfel, domeniul public al Sectorului 1 nu va mai conține panour publicitare, chioșcuri, tonete ș.a.m.d amplasate nelegal. Mai mult, această operațiune ar urma să fie efectuată din buzunarul proprietarilor.

Nu în ultimul rând, va mai fi supus la vot un proiect ce presupune amenajarea unui magazin unde se vor comercializa produse realizate de persoane cu dizabilități. Acesta se află în Parcul Bazilescu, pe Bd. Bucureștii Noi nr. 107-109. Aici vor fi vândute obiecte ceramice, genți, eșarfe, măști personalizate, pâine și cozonaci etc., realizate de angajații unității protejate autorizate Nazarcea Grup, structură fără personalitate juridică aflată în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 1.

Cookies